Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Άλλο οινοποιός, άλλο οινοπότης κι άλλο ... δήμαρχος!

Ο αθεόφοβος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης επέλεξε σήμερα (26/10/2016), ημέρα του εορτασμού του πολιούχου της πόλεως, του Αγ. Δημητρίου, προκειμένου να προβεί σε (ακόμα) μία απαράδεκτη δήλωση, που προσβάλει το πατριωτικό αίσθημα των αληθινών Ελλήνων.

Ο επικίνδυνος πολιτικάντης μιλώντας στην Hürriyet Daily News ανερυθρίαστα και με περίσσιο θράσος τόλμησε να πει πως «η Θεσσαλονίκη ήταν μία συντηρητική πόλη και υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γι' αυτό. Έχουμε τον κομμουνιστικό κίνδυνο, έχουμε τον Τουρκικό κίνδυνο. Όλα αυτά είναι παρεξηγημένα. Όταν δημιουργείς έναν εχθρό, αποσπάς την προσοχή από τα καθημερινά προβλήματα.

Η Θεσσαλονίκη έχει το προνόμιο να είναι η πόλη όπου γεννήθηκε ο Kemal Atatürk
. Έχουμε δημιουργήσει μία ιστορία για τον Kemal Atatürk ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Kemal Atatürk ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι όπως οι Έλληνες επισκέπτονται την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Σαμψούντα και την Τραπεζούντα και αποδίδουμε σεβασμό στη γη των προγόνων μας. Έτσι και οι Τούρκοι έχουν το ίδιο συναίσθημα για τον Kemal Atatürk. Είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Θέλουν να έρθουν να επισκεφτούν τη γενέτειρά του. Επομένως, θα σας δώσω την ευκαιρία να έρθετε και να επισκεφτείτε. Όσο οι Τούρκοι έρχονται εδώ, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα δει ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν και ότι δεν θέλουν πόλεμο. Νιώθουν ότι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και ότι τα πράγματα αμβλύνονται.

Οι Τούρκοι και οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Πρέπει να ζήσουμε μαζί για πάντα. Πρέπει να ζούμε ως γείτονες, πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον
».

Και ζήσανε αυτοί καλά και ο δήμαρχος ακόμα καλύτερα γιατί απέβλεπε στα κέρδη της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, που πιθανότατα θα εγκαινιαστεί στις αρχές του 2017, εκτός και αν οι Τούρκοι νωρίτερα καταλάβουν, εκτός από τα νησιά, και την Θεσσαλονίκη.

Γιατί ποια αντίσταση θα γνωρίσουν οι Τούρκοι στην επέλασή τους; Τους "χαλλλαρούς" Θεσσαλονικείς, που δεν δίστασαν να καταθέσουν τις Ελληνικές πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να αποκτήσουν Σκοπιανές με την ένδειξη "ΜΚ" (Μακεδονία) μόνο και μόνο για να γλιτώσουν κάποια πολλά ή λίγα ευρώ; Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά και θεωρούν προνόμιο της Θεσσαλονίκης το ότι εκεί γεννήθηκε ο βάρβαρος φιλοευρωπαϊστής Τούρκος κατακτητής Mustafa Kemal Atatürk, που είναι όχι απλά δολοφόνος, αλλά εφάμιλλος (αν όχι χειρότερος) του Hitler και των λοιπών πρωτεργατών τόσων και τόσων γενοκτονιών ανά την υφήλιο.

Σήμερα οι περισσότεροι κατοικούντες την Νύμφη του Θερμαϊκού ξέρουν τον Kemal, αλλά αγνοούν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, περιφρονούν τον Άγιο Δημήτριο και αδιαφορούν για την Ιστορία μιας πόλης, που διεκδικήθηκε όσο λίγες και κατέληξε να κατοικηθεί από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους ζουν σε ένα δικό τους (ανύπαρκτο και παράλογο) κόσμο γεμάτο complex και αίσθημα κατωτερότητος.

Για να προλάβω τα κακεντρεχή σχόλια κάποιων -που θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν πως περιφρονώ την Θεσσαλονίκη ενισχύοντας την ανόητη διαμάχη με την Αθήνα- θα τους θυμίσω πως είμαι αυτός που είχε προτείνει την μεταφορά της πρωτεύουσας της Ελλάδος στην πόλη του Αγίου Δημητρίου, με σκοπό την ενίσχυσή της και την αποτροπή της διεκδικήσεώς της από τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους.

Και κάτι τελευταίο: Είναι ιεροσυλία να ακούγεται από στόματα αμοραλιστών πως "αποδίδουμε τιμή στην γη των προγόνων μας"!
Οι σημερινοί νεοέλληνες δεν αποδίδουν τιμή σε τίποτε, παρά μόνο στον "εαυτούλη" και στο θέλω τους! Πουθενά αλλού!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου