Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Να ποιό είναι το όραμα Μηταράκη – Κυβέρνησης για τα ευαίσθητα ακριτικά νησιά. Ολόκληρες πόλεις μεταναστών!

 

Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Αποκαλυπτικό των σχεδίων Μηταράκη – Κυβέρνησης είναι το προπαγανδιστικό υλικό που δημοσίευσε ο ίδιος για τις υπερδομές στα νησιά και καταρρίπτει τις δικές του «δεσμεύσεις», τα ψέματα που λέει στους νησιώτες.

Όχι ένα. Ούτε δύο. Τέσσερεις χώρους που ονομάζονται προαναχωρησιακά κέντρα θα έχει η Υπερδομή της Σάμου!! Για ένα ΠΡΟΚΕΚΑ μιλάει σταθερά ο Υπουργός, τέσσερεις χώρους φτιάχνει. Χώροι, τμήμα της υπερδομής, που από μόνοι τους αντιστοιχούν σε πόλη!

Προσπάθησαν βέβαια να είναι προσεκτικοί και θόλωσαν τα γράμματα που αντιστοιχούν σε κάθε χώρο, όπως θολή είναι και η πολιτική τους, αλλά ούτε σε αυτό πέτυχαν.

Επιπλέον των 4 χώρων παρκινγκ εγκλωβισμένων μεταναστών που δεν θα μπορούν ούτε να επιστρέψουν στην Τουρκία, ούτε στην Ευρώπη να πάνε, υπάρχουν και άλλοι χώροι για νεοεισερχόμενους, για ασυνόδευτα, για τις “ευάλωτες” ομάδες, για τις διαδικασίες ασύλου. Ποιά είναι η χωρητικότητα αυτών άγνωστο, καθώς σταθερά το Υπουργείο Μετανάστευσης μιλά για «γενικό πληθυσμό» χωρίς να προσδιορίζει τι σχεδιάζει.

Και μαζί με αυτά 6 γήπεδα αθλοπαιδιών, όχι για να ανακαλύπτει τα νέα ταλέντα που αναζητά το Σύμφωνο Μετανάστευσης, αλλά για να υπάρχει ο χώρος ώστε στην περίπτωση κρίσεων, δηλαδή όταν ο πληθυσμός θα υπερβαίνει τα όρια που οι ίδιοι κατασκευάζουν των 5000 για τη Σάμο, να μπορούν να «φιλοξενούνται» και άλλοι μετανάστες.

Και πιο δίπλα «περιοχές υπό διαμόρφωση» με πυκνή χωροθέτηση οικίσκων και άλλοι χώροι χωρίς να διακρίνονται οι χρήσεις τους.

Με δύο λόγια 1.200 άτομα υποσχέθηκε στη Σάμο, χώρο για πάνω από 5.000 κατασκευάζει το Υπουργείο!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και στον διαγωνισμό των 823,67 εκατομμυρίων ευρώ που ”τρέχει” για την σίτιση, στις μερίδες φαγητού προβλέπεται διπλασιασμός της αρχικής χωρητικότητας του κάθε κέντρου, ώστε να καλύπτεται ο μέσος όρων αυτών που τελικά θα διαμένουν. Έτσι στη Λέσβο από 6 χιλιάδες γίνεται πρόβλεψη για 12 χιλ. και σε Χίο, Σάμο από 3 χιλ., προβλέπονται 6 χιλιάδες μετανάστες για την κάθε δομή!

Παρόμοιος με της Σάμου είναι ο σχεδιασμός στα υπόλοιπα νησιά αλλά και στον Έβρο. Ο κ. Μηταράκης αποφεύγει να εμφανίσει οποιαδήποτε εγκεκριμένα σχέδια των Υπερδομών, αν και έχουν μελετηθεί όπως λέει και κοστολογηθεί από την τεχνική υπηρεσία του υπουργείου του. Γιατί άραγε; Πάντως όχι για να μην τα μάθουν οι Γείτονες που ενδιαφέρονται, αυτοί έχουν πληροφόρηση από όσους στέλνουν!

Το φυλλάδιο μάλιστα του Υπουργείου έχει τον απίστευτο γκεμπελίστικο τίτλο “Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021, προστατεύοντας τα νησιά του Αιγαίου“.

Στις τελευταίες σελίδες του φυλλαδίου, εμφανίζονται στοιχεία για τις Υπερδομές σε Σάμο, Κω και Χίο. Το νέο προπαγανδιστικό εφεύρημα είναι ο όρος “γενικός πληθυσμός” σαν αρχική αναφορά για την χωρητικότητα, ώστε να γίνει πιό εύπεπτη. Σ’ αυτήν βέβαια επιτηδευμένα δεν περιλαμβάνεται ο πληθυσμός όλων των επιμέρους δομών που θα είναι φυσικά πολλαπλάσιος.

Κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει ο σχεδιασμός, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά δεν υπάρχει σχέδιο. Ούτε σχέδιο υπάρχει ούτε κάποιο ψήγμα αλήθειας. Άλλωστε οι σχετικά νωπές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του κ.Μηταράκη για άδειασμα -κλείσιμο της ΒΙΑΛ (και αντίστοιχο άδειασμα της Λέσβου) μέχρι το Πάσχα, φάνηκε από την αρχή ότι μοιάζουν με τα πασχαλινά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Για την ακρίβεια αυτό που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί σήμερα, γίνεται για να εξυπηρετηθεί το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης που μετατρέπει τα νησιά σε γκρίζες ζώνες και πάρκινγκ για χιλιάδες μετανάστες, με ταυτόχρονη απεμπόληση της φύλαξης των συνόρων αφού η “έρευνα και διάσωση” θα γίνεται από τις ΜΚΟ!!

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρο) η μόνη χώρα που σπεύδει να δημιουργήσει τις υπερδομές και μάλιστα σε ευθέως απειλούμενες ευαίσθητες περιοχές, είναι η Ελλάδα υπονομεύοντας την κοινή θέση και τα συμφέροντα των 5 και φυσικά πρώτιστα την χώρα μας!

Ιδρύοντας πόλεις μεταναστών στα ακριτικά νησιά (ορθάνοικτες Υπερδομές διά στόματος της κ. Γιόχανσον που τις χρηματοδοτεί η ΕΕ), λίγα μόλις μίλια από τα μικρασιατικά παράλια και με καθημερινές τις τουρκικές προκλήσεις, αυτό θεωρείται για τον κ. Μηταράκη εθνικός σχεδιασμός και αποκαλείται ξεδιάντροπα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ!!

Είναι προφανές ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψέμα, εκεί στην κυβέρνηση θεωρούν, ότι τόσο πιο πιστευτό και αποδεκτό γίνεται.

Για την ιστορία αναφέρεται ότι η προπαγάνδα περί αναγκαιότητας δομών στα νησιά ξεκίνησε με την πρόφαση των επιστροφών προς την Τουρκία. Η Κυβέρνηση ως προεκλογική δέσμευση έθεσε στόχο τις 10 χιλιάδες επιστροφές τον χρόνο, αλλά ο κ. Μηταράκης πέτυχε μόλις 139 επιστροφές το Α’εξάμηνο του 2020 προς την Τουρκία και 79 το αντίστοιχο διάστημα του 2019!!

Την διετία μάλιστα αυτή, εισήλθαν παράνομα από την Τουρκία πάνω από 90 χιλιάδες μετανάστες (90.309 στοιχεία Υ.Α.) φέρνοντας τα νησιά σε απόγνωση, δημιουργώντας ταυτόχρονα καταυλισμούς παντού σε όλη την Ελλάδα, υποβαθμίζοντας παράλληλα τα μεγάλα αστικά κέντρα με τα επιδοτούμενα προγράμματα στέγης ESTIA και HELIOS. Από την μία, χιλιάδες οι παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες και από την άλλη οι επιστροφές προς Τουρκία μετριούνται μόλις σε μερικές δεκάδες! Πραγματικά τι έχει να πει ο λαλίστατος κ. Μηταράκης για το πραγματικό Βατερλό που υπέστη αυτός και η Κυβέρνηση;

Την τραγική ανικανότητά τους την πληρώνει η χώρα μας, όμως. Είναι προφανές ότι το όλο επιχείρημα των επιστροφών έχει καταρρεύσει πλήρως, αλλά ο σχεδιασμός ο οποίος βασίζεται κατά βάση σε αυτές, προχωρά ακάθεκτος.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες. Η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι τεράστια.

Οι ακρίτες έχουν αποδείξει για έκτο συνεχή χρόνο, ότι αντέχουν στα δύσκολα και θα παλεύουν μέχρι τέλους για την λύτρωση.

Μετά την Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση.

Καλό Πάσχα σε όλους.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου