Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ από κακούργημα, σε πλημμέλημα!


Κροκοδείλια...

Ο νέος Ποινικός Κώδικας, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019, μετέτρεψε την ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ από κακούργημα, σε πλημμέλημα, ενώ απογύμνωσε και άλλα αδικήματα σεξουαλικής βίας, από την κακουργηματική τους μορφή!

Μάλιστα, ξαναβάφτισε την ειδεχθή πράξη από ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ, σε “ΓΕΝΝΕΤΗΣΙΑ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΓΓΕΝΩΝ”!!

Το άρθρο 345 του παλιού Ποινικού Κώδικα, τιμωρούσε την αιμομιξία ως κακούργημα, με ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών, εάν το θύμα δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και με κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια, εάν είχε συμπληρώσει το 15ο, αλλά όχι το 18ο έτος. Ενώ με φυλάκιση μέχρι 2 έτη, εάν ο παθών ήταν πάνω από 18 ετών.

Αντίθετα, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει, για την αιμομιξία το ανώτερο,  φυλάκιση μέχρι 3 χρόνια, ενω μεταξύ αδελφών, μέχρι 2 χρόνια, ή χρηματική ποινή. Eνω απαλλάσσονται κάθε ποινικής ευθύνης  ανήλικοι, που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατ΄επέκταση ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του, με όχημα τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, προανήγγειλαν ότι,σκοπεύουν, να επαναφέρουν ρύθμιση, για τη μη παραγραφή αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Αλήθεια, τώρα ανακάλυψαν εκεί στην Κυβέρνηση ότι, τα αδικήματα σεξουαλικής βίας, μετετράπησαν σε πλημμελήματα από την προηγούμενη Κυβέρνηση?

Όταν συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας, όλοι αυτοί της Νέας Δημοκρατίας, πού βρίσκονταν?

Δεν ήταν στη Βουλή, για να ορθώσουν ανάστημα, όπως κάνουν τώρα?

Eκτός, εάν επικαλεστούν τη... Χρυσοχοίδειο ρήση, "ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ"...

Έχουν καταλάβει ότι, με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς, όπου η αιμομιξία τιμωρείται ως πλημμέλημα, ένας Δουρής του σήμερα, θα την είχε γλυτώσει, με τρία χρόνια φυλακή, την οποία μάλιστα δεν θα εξέτιε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου