Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Δημ. Παπαδημούλης: Δούλεμα

Του Γ. Λακόπουλου
 Υπάρχει μια -ευτυχώς ευάριθμη- λίστα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που καλό είναι να μετακομίσουν στα πίσω καθίσματα. Ο λόγος είναι απλός: «Δεν αρέσουν».
  Ο Δημήτρης Παπαδημούλης προσέθεσε οικειοθελώς τον εαυτό του σ’ αυτή τη λίστα. Όχι γιατί «είναι πλούσιος». Αυτό «δεν είναι κακό» που λέει κι ο Νιος Παππάς.
Αλλά γιατί άρχισε να χρησιμοποιεί στο δημόσιο λόγο του αυτό ακριβώς που έπρεπε να αποφεύγει ακριβώς επειδή λέει ότι «έχει πάντα καθαρή πορεία και δεν δέχεται μαθήματα ηθικής από κανέναν»: το δούλεμα.
Δούλεμα είναι όταν το κόμμα του επικρίνει τον Τσιόδρα επειδή πήγε να ψάλει στην εκκλησία -ενώ είχε ζητήσει από όλους να μείνουν στο σπίτι, αλλά ο Παπαδημούλης όταν τον φωτογράφησαν με δυο καροτσάκια  στο σούπερ μάρκετ να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα ήταν ότι έκανε πληθωρικές αγορές ειδών καθημερινότητας, ενώ στη  χώρα γινόταν προσπάθεια να αποτραπεί  ο πανικός.

Όπως είναι δούλεμα όταν κάποιος που ζει σε καλή περιοχή και δέχεται ότι είχε λεφτά -γιατί είναι υψηλόμισθος και πήρε προίκα- να λέει ότι κυνηγάει ευκαιρίες ακινήτων σε υποβαθμισμένες περιοχές για να αποκαταστήσει τα παιδιά του.
Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα και ο ευρωβουλευτής  ξαναχτύπησε από το «Κόντρα»:
«Εχω την τιμή να είμαι ο μόνος Έλληνας εκλεγμένος στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και μάλιστα με μια μεγάλη πλειοψηφία, έχω πλήρη συνείδηση, ότι εκεί ως αντιπρόεδρος δεν εκπροσωπώ μόνο την παράταξη μου αλλά και την Ελλάδα και ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που δέχομαι επιθέσεις καμία φορά, και με χτυπήματα κάτω από την ζώνη, γιατί ένας Συριζαίος, έχει μια υψηλή διακεκριμένη θέση σε έναν κορυφαίο θεσμό στο εξωτερικό».
Κανονικό γαζί. Ούτε τον «χτυπούν» επειδή ως «Συριζαίος» έχει διακεκριμένη θέση, ούτε την έχει με το σπαθί του.
 Και οι πέτρες ξέρουν ότι οι αντιπροεδρίες στο Ευρωκοινοβούλιο συμφωνούνται από τις κοινοβουλευτικές Ομάδες και η ψηφοφορία είναι τυπική.
Οι ψήφοι που πήρε ο Παπαδημούλης -για μια από τις 14 αντιπροεδρίες -δεν έχουν σχέση με το πρόσωπό του.
Έγινε αντιπρόεδρος γιατί πρέπει να γίνει ένας από την ομάδα της Αριστεράς. Πήρε την αντιπροεδρία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στους κόλπους της.
  Ήταν υποψήφιος ο  Παπαδημούλης γιατί είναι επικεφαλής της ευρωομάδας του. Είναι επικεφαλής γιατί τον όρισε ο Τσιπρας.  Πού κολλάει το  προσωπικό του εκτόπισμα στο Ευρωκοινοβούλιο που υπαινίσσεται;
Άλλωστε σήμερα θα μπορούσε να μην είναι αντιπρόεδρος, αν ο Τσίπρας  δεν έπινε μπύρες στην Αίγινα με τον Στέλιο Κούλογλου που είπε ότι η νομιμότητα της περιουσίας στην Αριστερά δεν ταυτίζεται με τη ηθική.
Και μεταξύ μας: Η κρίση στην ευρωομάδα μπορεί να αποτράπηκε, αλλά δεν μάθαμε τι λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα κλέη του επικεφαλής της. Δεν μπορεί να έχει δίκιο κι αυτός κι ο Κούλογλου…

ΠΗΓΗ;  https://www.anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου