Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Η Χαρά Θεού στα βήματα του Οσίου Ιάκωβου Τσαλίκη

Η Χαρά Θεού στα βήματα του Οσίου Ιάκωβου Τσαλίκη, μιας από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Μοναχισμού του 20ου αιώνα. Στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, συναντά ανθρώπους που έζησαν και μαθήτευσαν, δίπλα στον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη.
Πρόσωπα /Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):Τα πρόσωπα που εμφανίζονται και οι ιδιότητές τους:
π. Γαβριήλ, Ηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ
Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος

π. Γαβριήλ, Ηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ
Ο Ηγούμενος π. Γαβριήλ (κατά κόσμον Γεώργιος Εμμανουηλίδης) γεννήθηκε στη Βέροια το 1959, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Εισήχθη, κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων, στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου
αποφοίτησε το 1978 και το 1981 πήρε πτυχίο και από το Νομικό Τμήμα της Σχολής. Άσκησε ενεργό Δικηγορία στην Αθήνα, στη δεκαετία του 1980, υπηρέτησε μάλιστα και ως νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Πίστεως. Στις 15 Ιουλίου 1990, έφυγε από την Αθήνα και πήγε στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, εγκαταλείποντας την δικηγορία. Στις 23 Απριλίου 1991, έλαβε την ευχή της ρασοφορίας, από τον τότε Ηγούμενο, μακαριστό όσιο Γέροντα Ιάκωβο (Τσαλίκη) και έλαβε το όνομα Γαβριήλ. Το σχήμα του μοναχού έλαβε στις 24 Μαρτίου 1993 από τον μακαριστό Γέροντα Κύριλλο Γεραντώνη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2006 και Πρεσβύτερος στις 6 Αυγούστου 2007, ενώ έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη την 1 Νοεμβρίου 2008, από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο. Στο μεταξύ είχε λάβει (μέσα στο 2008) και πτυχίο από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Hγούμενος στη Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος εκλέχτηκε, το Σαββάτο του Λαζάρου 7 Απριλίου 2012.
Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, κ. Χρυσόστομος
Ο Χρυσόστομος Τριανταφύλλου (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου) είναι Έλληνας ιεράρχης, επίσκοπος και σημερινός μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Γεννήθηκε στο Βασιλικό της τότε επαρχίας Χαλκίδας το 1957. Σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και ακολούθως στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το 1998 έλαβε το πτυχίο ειδίκευσης στην λατρεία, στην αρχαιολογία και τέχνη της Θεολογικής Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1983, από τον προκάτοχό του και πνευματικό του πατέρα μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Βεργή. Μέχρι την εκλογή, πέρασε από διάφορες ποιμαντικές και διοικητικές θέσεις της μητρόπολης Χαλκίδος, όπως του γραμματέα, του ιεροκήρυκα και του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου. Μητροπολίτης Χαλκίδος εξελέγη στις 14 Σεπτεμβρίου 2001 και ενθρονίστηκε στις 12 Ιανουαρίου 2002 στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου της Χαλκίδας. 



 https://www.charatheou.gr/?p=1350

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου