Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΕΛΒΕΤΙΑ: Υποψήφια των Πρασίνων θεωρεί ότι το αίμα των vegan μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύταρραΕνώ μιλούσε για τη διατροφή Vegan, ένα μοντέλο και υποψήφια των Πρασίνων για τις γενικές εκλογές στην Ελβετία, η Tamy Glauser είπε στο Instagram, ότι το αίμα vegan είναι σε θέση να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα.

Είναι πεπεισμένη ότι προστατεύεται καλύτερα από τον καρκίνο από ό, τι οι μη βέγκαν. Τα μηνύματά της Instagram αναφέρουν μια ανακριβή μελέτη των ΗΠΑ και λένε: "Η φύση θεραπεύει τα πάντα. Για παράδειγμα, το vegan αίμα μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα".

Η μελέτη στην οποία αναφερόταν μιλούσε μόνο για πιθανό αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου μέσω κατανάλωσης κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων. Πουθενά δεν αναφέρονταν οι βέγκαν.

Μετά τη δημοσίευση της κατηγορήθηκε αυστηρά, καθώς πολλοί χρήστες του Instagram κατήγγειλαν την ψευδοεπιστήμη.

Ένας χρήστης έγραψε: "Ένα μελλοντικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο διαχέει τέτοιες αντιεπιστημονικές ανοησίες. Δεν είσαι σοβαρή, έτσι;"

Ο Ori Schipper της Έρευνας για τον Καρκίνο της Ελβετίας δεν χάρηκε από τις δηλώσεις, λέγοντας: "Δυστυχώς, ο καρκίνος είναι μια συχνά απρόβλεπτη ασθένεια που προκύπτει από τυχαίες μεταλλάξεις και μπορεί συνεπώς να επηρεάσει ανθρώπους που πάντα πρόσεχαν την υγεία τους".

Σύμφωνα με την έρευνα, μια δίαιτα Vegan μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου, ωστόσο σε ορισμένους κύκλους των Vegan αυτό λαμβάνεται ως εγγύηση.

Πιστεύουν επίσης ότι οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν αυτόν τον τρόπο ζωής είναι περίπου οκτώ φορές πιο πιθανό να πάθουν καρκίνο.

Η Glauser αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ελβετικής εφημερίδας 20 Minuten. Το μόνο που απάντησε ήταν για το τι σκέφτεται για τους μη-βέγκαν: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι άνθρωποι και ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του».

ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου