Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ο εξευτελισμός πρέπει να γίνει τέλειος…



του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Ποιος κινεί τα νήματα ως σκιώδης υπουργός Εθνικής Άμυνας στην χώρα; Μα φυσικά ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ, ο οποίος πολύ πρόσφατα και εν’ όψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία, φρόντισε να επισκεφθεί το νέο παλληκάρι του υπουργείου μετά τον Καμμένο, τέως ναύαρχο Αποστολάκη.
Ο Αποστολάκης θα συνοδέψει τον ελληνόφωνο πρωθυπουργό στις απέναντι γειτονιές, όπου και θα έχει ξεχωριστές συνομιλίες με τον ομόλογό του Ακάρ. Έναν στρατηγό με βίο παράλληλο με τον Αποστολάκη καθώς και αυτός από αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στην Τουρκία προήχθη -όπως και ο Αποστολάκης- σε ΥΕΘΑ.

Τι θέλει λοιπόν η αλεπού στο παζάρι; Τι συζητά πίσω από κλειστές πόρτες με τον νέο ΥΕΘΑ και τι μεθοδεύει ο Αμερικανός πρέσβης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πραξικόπημα στην Ουκρανία και την διχοτόμηση της χώρας; Να τι μας λένε τα παπαγαλάκια της αμερικάνικης προπαγάνδας στην Ελλάδα. Αντιγράφοντας από το Hellas Journal του κατά κόσμον «έγκυρου» Μιχάλη Ιγνατίου:
«Από Ελληνικής πλευράς, η επιθυμία που υπάρχει είναι να κεφαλαιοποιηθεί αυτή η σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δυο χώρες ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και ν’ αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο η ήδη καλή αμυντική συνεργασία τόσο σε διμερές όσο και σε διευρυμένο επίπεδο με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου οι οποίες συνεργάζονται για ένα πιο σταθερό περιβάλλον ασφαλείας σε όλη την περιοχή».
Μάλιστα! Δηλαδή να παράξει χειροπιαστά αποτελέσματα το ότι η Ελλάδα αποτελεί τον κύριο μοχλό υλοποίησης της αμερικανικής πολιτικής και γεωπολιτικής στην περιοχή. Πάντα σε συνεργασία με το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ, όπου εργάζεται για ένα πιο σταθερό περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, αποδεκατίζοντας το έθνος των Παλαιστινίων. Η γενοκτονία βαφτίζεται σταθερό περιβάλλον. Και όπου οι Αμερικανοί διπλωμάτες μιλούν για ασφάλεια και ειρήνη σε κάθε περιοχή, εμείς πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι. Ασφάλεια στο Ιράκ, ασφάλεια στο Αφγανιστάν, ασφάλεια στην Συρία, ασφάλεια στην Ουκρανία, ασφάλεια και στα Βαλκάνια, όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρέσβης, πολλάκις βέβαια έχει ανησυχήσει για ατύχημα στο Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Και ενδιαφέρεται για την φιλειρηνική συνύπαρξη των λαών στην περιοχή. Γιατί οι πόροι φαίνεται να είναι πλούσιοι κι εκμεταλλεύσιμοι. Και τυχαίνει να βρίσκονται σε γεωπολιτικά κρίσιμη κι ευαίσθητη περιοχή. Κι η Τουρκία, έχει διαμηνύσει καθαρά και προς κάθε κατεύθυνση, να μην διανοηθεί κανείς να βγάλει από το πάρτι της εκμετάλλευσης την Άγκυρα.
Τώρα λοιπόν που το ζήτημα της Δυτικής Βαλκανικής φαίνεται να έχει αίσιο τέλος για τα γεράκια των ΗΠΑ με την Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να τελειώνουν και με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Να γιατί ο Κοτζιάς προβάλει σαν επιχείρημα πως πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στον εξ ανατολών κίνδυνο. Κίνδυνος που οι φίλοι μας εκ της βορειοατλαντικής συμμαχίας προσφέρονται να ρυθμίσουν ειρηνικά, τώρα που οι πρόθυμοι στην κατεχόμενη Ελλάδα πήραν φόρα.
Η λογική λέει πως κανέναν δεν συμφέρει μια ελληνοτουρκική θερμή αντιπαράθεση στα νερά μας. Και μην αμφιβάλει κανείς, πως οι τούρκικες μαγκιές στην Κύπρο και το Αιγαίο, αποτελούν μέρος της πίεσης για ένα καλό ανατολίτικο παζάρι στην μοιρασιά των πόρων. Να μην αμφιβάλει επίσης κανείς, πως ένας τρόπος να επιτευχθούν στόχοι και επιδιώξεις των πλευρών, αν δεν ευοδωθεί το παζάρι, είναι ακόμα και η ελεγχόμενη ελληνοτουρκική κρίση, προκειμένου να τρομοκρατηθεί κι έτσι να μην αντιδράσει ο Έλληνας ιθαγενής. Γι’ αυτό άλλωστε φροντίζει αυτός που με το καλημέρα και την υπουργοποίησή του, θα βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην εκχώρηση της Μακεδονίας. Άλλωστε τι αξία έχει μια Μακεδονία. Οι βραχονησίδες να είναι καλά, που προσφέρονται για ισοπέδωση.
Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία. Τώρα που όλα πουλιούνται με σύσσωμο το πολιτικό σύστημα να βάζει πλάτη στο εθνικό έγκλημα. Οι ιδεοληπτικοί αριστεροί το λένε αποεθνοποίηση και χαίρονται τον διεθνισμό του ιμπεριαλισμού. Οι εξυπνότεροι δεξιοί κι αριστεροί του πολιτικού συστήματος δεν το λένε, αλλά οσμίζονται αρπαχτή και τσαμπουνάνε στο πόπολο το πατριωτικό συμφέρον. Όπως και με τις Πρέσπες.
Μετά θα μας πουν ότι εξασφαλίσαμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Απεφεύχθη το ατύχημα. Και θα περιελιχθεί με κορδέλες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς για να μην αντιληφθούν το δυστύχημα. Δυστύχημα που αυτός ο τόπος σε εξαιρετική αντίφαση, με τόσους επώνυμους κι ανώνυμους ήρωες, γεννά και τόσους προδότες. Αλλά είπαμε: Ο εξευτελισμός πρέπει να γίνει τέλειος.

 http://www.hereticalideas.gr/2019/01/o-ekseftelismos-prepei-na-ginei-teleios.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου