Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Τα παραμύθια περί σκοταδισμού!


Ελύτης, Μελίνα, Α. Παπανδρέου, Μίκης, Ριζοσπάστης, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ: Σκοταδιστές όλο μίσος!  
Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*
   Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν 400 περίπου άνθρωποι των γραμμάτων, τεχνών και πανεπιστημιακοί,  δεν έχει σημασία αν είναι άγνωστοι στην πλειοψηφία τους και με άγνωστο έργο, στηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών, γιατί, όπως λένε, δεν θέλουν μια Ελλάδα του μίσους και του σκοταδισμού. Από μίσος και σκοταδισμό κατηγορούν εμμέσως ότι διακατέχονται  όσοι από μας δηλώσαμε ότι  διαφωνούμε με το να υφαρπάξουν και να καπηλευθούν οι Σλάβοι, Αλβανοί κ,λπ, των Σκοπίων το ελληνικό όνομα, και ιστορικό πολιτιστικό όρο: Μακεδονία.
   Θυμίζοντας ότι στην δική μας ανακοίνωση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας  δεν υπάρχει καμμία προσβλητική αναφορά σε όσους έχουν ΑΛΛΗ άποψη, θυμίζω και άλλους Έλληνες, φορείς, πανεπιστημιακούς, εφημερίδες που θέλουν μια Ελλάδα όλο μίσος και σκοταδισμό μιλώντας για ελληνική Μακεδονία:

    Φορείς: ΕΑΜ-ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ
 (Στις 22 Ιουλίου 1943 οργάνωσαν μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα -είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις σε  πολλές πόλεις της Ελάδας- για να μην αναλάβουν οι Βούλγαροι την διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης τα γερμανικά στρατεύματα τους χτύπησαν με τανκς και πυροβόλα: νεκροί επονίτισσες κι επονίτες, πατριώτες και πατριώτισσες, παραπάνω από 10, το θυμίζει κι η πινακίδα στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου)
 Εφημερίδα: Ριζοσπάστης 23-7-1943: «Μεγάλη μέρα για την Αθήνα! 500.000 «εαμοβούλγαροι» στήσαν απέναντι στα γερμανικά τανκς τα κορμιά τους ατσάλινη ασπιδα για την ελληνική Μακεδονία και Θράκη. «Να φύγουν οι Βούλγαροι φασίστες από την Μακεδονία-Θράκη… ΕΑΜ-ΕλΑΣ».
  Πολιτικοί: Ανδρέας Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη
 Καλλιτέχνες:  Μελίνα Μερκούρη
                         Οδυσσέας Ελύτης        
                        Μίκης Θεοδωράκης
                        Σταύρος Ξαρχάκος 
Εκατοντάδες Έλληνες,  (Ελένη Αρβελέρ, Γιώργος Κασιμάτης) Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι πανεπιστημιακοί.
    Και ως γνήσιοι σκοταδιστές, κατεχόμενοι από αβυσσαλέο και άσβεστο μίσος εναντίον όσων έχουν άλλη άποψη, ζητάμε να γίνει επιτέλους δημοψήφισμα. Ευθέως, όχι να χρησιμοποιείται η συλλογή υπογραφών ως οιονεί  δημοψήφισμα. Ευθέως, επισήμως.  Γιατί, όσο και να μην αρέσει στον κ. Τσίπρα, κ. Βούρτση,  Κοτζιά κι όλο τον Σύριζα και τους συμμάχους του, με δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός ξεφορτώθηκε την βασιλεία το 1974 απελευθερώνοντας την πατρίδα, και με δημοψηφίσμα το 2015 απέδειξε πόσο αριστεροί και ποιοι είναι οι σημερινοί κυβερνώντες.
  Αλλά, όπως τραγούδαγε κι ο Ξυλούρης στο Μεγάλο μας Τσίρκο (κείμενα, τραγούδια Ιάκωβος Καμπανέλλης, μουσική Σταύρος Ξαρχάκος) κι όπως θα ακουστεί σήμερα στην διαδήλωση:
               Κι όπου  φοβάται φωνή να ακούει απ’ τον λαό,
    Σ’ ερημο τόπο ζει και  βασιλεύει, κάστρο φυλάει ερημικό
                  Κι   έχει το φόβο φυλαχτό,
 κι όπου φωνή φοβάται ν’ ακούει  απ’  το λαό 
*Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το τελευταίο του μυθιστόρημα Εκτέλεση, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη. Διευθύνει την σχολή σεμναρίων Ανοιχτή Τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου