Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ήταν που θα έφευγαν

mitsos175


Μια ακόμα εξυπηρέτηση έκαναν οι ισλαμοφασίστες μισθοφόροι στους Τούρκους και Αμερικάνους εργοδότες τους. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μανμπίτζ την στιγμή που αμερικανική περίπολος περνούσε έξω από ένα εστιατόριο.

Στις ΗΠΑ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως ο "Πρόεδρος έχει ενημερωθεί πλήρως και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στη Συρία". Γιατί πιστεύω πως το ήξερε από πριν; Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Πρώτα απ' όλα παρά την στρατιωτική ήττα των συμμάχων των ΗΠΑ στη Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εγκατέλειψαν το σχέδιο για να βάλουν στο χέρι τη χώρα, τα πετρέλαια της περιοχής και να περικυκλώσουν το Ιράν. Αμερικανοί, Τούρκοι, Ισραηλινοί Σαουδάραβες κοκ βοηθούν με κάθε τρόπο τους τρομοκράτες. Οι Ισραηλινοί πχ το λένε καθαρά: Προτιμούν τον ISIS από τον Άσαντ, γιατί με τους φασίστες του Ισλάμ η Συρία (μεγάλος αντίπαλος του Ισραήλ) θα αποδυναμωθεί εντελώς γυρνώντας την εποχή του Μεσαίωνα.

Καμία ουσιαστική αποχώρηση από τη Συρία δεν υπάρχει όσον αφορά τους Αμερικάνους. Οι στόλοι τους βρίσκονται στη Μεσόγειο και τον Περσικό, τα αεροπλάνα τους είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να βομβαρδίσουν πόλεις της Συρίας. Οι 2.000 που λένε ότι θα φύγουν, είναι άχρηστοι στρατιώτες. Και είναι άχρηστοι, γιατί στην περιοχή οι ΗΠΑ έχουν υπό τις διαταγές τους τον Τουρκικό και τον Ισραηλινό στρατό. Ο Σουλτάνος κάνει ότι του πουν οι σύμμαχοι του Αμερικάνοι, άσχετα με το τι λέει.

Η έκρηξη τώρα. Να σημειωθεί πως δεν σκοτώθηκαν μόνο Αμερικάνοι αλλά και Κούρδοι. Τουλάχιστο 16 νεκροί οι περισσότεροι άμαχοι. Η πόλη ελέγχεται από τους Κούρδους, αλλά τη διεκδικούν οι Τούρκοι. Ποιόν συμφέρει λοιπόν η έκρηξη: Τους Τούρκους. Οι οποίοι ζητούν να φύγουν γρήγορα οι Αμερικανοί για να επιτεθούν. Οι Κούρδοι, που τους κατηγορεί ο Σουλτάνος, δεν έχουν λόγο να σκοτώσουν τους δικούς τους. Μια τέτοια έκρηξη έχει εκτός από απώλειες, επίπτωση και στο ηθικό του ντόπιου πληθυσμού.

Αντίθετα ο Τραμπάκουλας έχει κάθε λόγο να χαίρεται. Γιατί θα βγει και πει στους καουμπόηδες "Είδατε που είχα δίκιο; Πρέπει να φύγουν τα παιδιά από τη Συρία" την ώρα που δέχονταν κριτική γι αυτή την απόφαση. Να φύγουν χίλιες φορές, αλλά να φύγουν όλοι και τα αεροπλάνα και τα πλοία, όπως και οι υποτακτικοί. Τότε μόνο είναι ουσιαστική αποχώρηση.

Εδώ παίζεται παιχνίδι εις βάρος των Κούρδων. Οι Αμερικάνοι τους πούλησαν στους Τούρκους. Τα είχαμε πει εδώ και πολύ καιρό. Οι Αμερικάνοι προτιμούν την Τουρκία, την οποία ελέγχον πλήρως και που μπορούν να βγάλουν από αυτούς περισσότερα από ότι κερδίζουν από τους Κούρδους. Τους Κούρδους τους χρησιμοποίησαν για να καταστρέψουν το δικό τους δημιούργημα, τον ISIS.

Ο πόλεμος συνεχίζεται. Κατά τον Πλάτωνα μόνο οι νεκροί έχουν δει το τέλος του πολέμου, έτσι για τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ο πόλεμος τέλειωσε. Για όλους τους άλλους δυστυχώς η τραγωδία θα συνεχιστεί.

Πηγή: tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου