Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

BBC: Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων κακοποιούν σεξουαλικά γυναίκες στη Συρία με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας!

Καταγγελίες-κόλαφος για τη δράση των ανθρωπιστικών οργανώσεων της Δύσης και των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ στη Συρία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το BBC. Στο εκτενές ρεπορτάζ «Voices from Syria 2018» αποκαλύπτονται εκτεταμένα κρούσματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης Σύριων γυναικών με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης, τροφή, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα κρούσματα κακοποίησης είναι μάλιστα τόσο εκτεταμένα που οι ντόπιες Σύριες αποφεύγουν να επισκέπτονται τα κέντρα παροχής βοήθειας γιατί θα θεωρείται ότι προσέφεραν σεξ σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που έφεραν σπίτι.

Αν και οι καταγγελίες έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια, ο ΟΗΕ και οι χώρες της Δύσης δεν αντιμετώπισαν τα περιστατικά σκοπίμως φοβούμενοι μήπως σταματήσουν τα προγράμματα βοήθειας.

Πολλά περιστατικά αφορούσαν στην ανεξέλεγκτη δράση τρίτων συνεργατών και τοπικών αξιωματούχων, η δράση των οποίων ήταν γνωστή, πλην όμως δεν αντιμετωπίστηκε γιατί ήταν ο μόνος τρόπος το προσωπικό των οργανισμών να αποκτήσει πρόσβαση στις απομακρυσμένες και επικίνδυνες περιοχές της Συρίας.


infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου