Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ποια επιχειρηματικά και πολιτικά κέντρα βρίσκονται πίσω από τον Γιάνη Βαρουφάκη


IMG_6403
Κλιμακώνει τον πόλεμο του εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα το πολιτικό – επιχειρηματικό σύμπλεγμα της διαπλοκής, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά ως πολιορκητικό κριό τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τις δήθεν αποκαλύψεις του που περιέχονται στο βιβλίο με τίτλο «Adults in the room».
Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει. Τα συμφέροντα που είχαν διοργανώσει και αναλάβει εργολαβικά την εκστρατεία αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη, την εποχή που ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τα ΜΜΕ, οι ολιγάρχες και τα πολιτικά κόμματα, τα οποία ζητούσαν και ζητούν «ειδικά δικαστήρια», σήμερα χρησιμοποιούν, ως ενιαίο συντονισμένο
σύστημα, τα όσα επικαλείται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε βιβλίο του και τα οποία, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, αποτελούν προϊόντα παράνομων ηχογραφήσεων. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δείχνει να το απολαμβάνει. Κι εκείνος κάνει τη δουλειά του παίρνοντας δημοσιότητα για να πουλήσει το βιβλίο του και οι νταβατζήδες τη δικιά τους χρησιμοποιώντας τις αρλούμπες του Βαρουφάκη για να σπεκουλάρουν και να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον της κυβέρνησης.
Είναι εμφανές πλέον πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με θύλακες της ντόπιας ολιγαρχίας, και εκτελεί «συμβόλαιο» κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συμμετέχοντας στο εν εξελίξει σχέδιο ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Ήδη βοά ο τόπος, πως οι εγχώριοι ολιγάρχες χρησιμοποιούν τον Γιάνη Βαρουφάκη για να αποσταθεροποιήσουν, παρέα με το λόμπι της δραχμής, την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Επίσης βοά ο τόπος, πως και την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτελούσε σχέδιο σε βάρος της διαπραγμάτευσης, της χώρας και της κυβέρνησης.
Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian δήλωσε πως: «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη», προσθέτει και εξηγεί πως το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν «η επιλογή ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά».
Όπως σχολίασε η δημοσιογράφος Έλενα Σμιθ, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρεται στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
«Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει ιστορία με διαφορετικό τρόπο. Παρουσίασε το σχέδιο Β και ήταν τόσο αόριστο, δεν άξιζε καν να συζητάμε γι’ αυτό. Ήταν απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το alter ego του Βαρουφάκη. «Ο Βαρουφάκης τον αγάπησε, τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα».
Πάντως, ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν τις τελευταίες ημέρες τα ΜΜΕ της διαπλοκής, λανσάροντας τις «αποκαλύψεις’ Βαρουφάκη είναι αποκαλυπτικός για την ύπαρξη συντονιστικού κέντρου προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης, συντονιστικού κέντρου που είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Λένε ότι το συντονιστικό αυτό κέντρο λαμβάνει οδηγίες από συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα και από τη Νέα Δημοκρατία ταυτόχρονα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και σε αυτή τη φάση της ιστορίας είναι το επίκεντρο, ο σταρ. Είναι μέρος του σχεδίου.
Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιό του:
«Είναι βέβαιο ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει βρει τους καλύτερους διαφημιστές για την προώθηση του βιβλίου του: Τη ΝΔ και αυτούς που ο ίδιος αποκαλεί τρόικα εσωτερικού. Η πολιτική όμως δεν είναι κουτσομπολιό και ο δήθεν ριζοσπαστικός λόγος του αποδεικνύεται διαρκώς ότι είναι η άλλη όψη των πιο αντιδραστικών απόψεων μέσα και έξω από τη χώρα. Του ευχόμαστε καλές πωλήσεις στο νέο του βίπερ».
Πηγη: periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου