Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο «Μεγάλος διωγμός» των χριστιανών στην Μέση Ανατολή

cristians
Οι διώξεις των Χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή από τον ισλαμικό στρατό,  μπορούν  να συγκριθούν μόνο με την μαρτυρική περίοδο των πρώτων χρόνων  του χριστιανισμού, με το ποίμνιο και την εκκλησία να παραμένουν ακλόνητοι και αισιόδοξοι στην  θέση τους, δήλωσε  σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti  ο  Μητρόπολης της  Δαμασκού και Συρίας Κωνσταντίνος .
Πολλοί Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή έχουν μετατραπεί σε  πρόσφυγες, αφού η επέλαση του «Ισλαμικού  Κράτους» (IG) έχει υποδουλώσει  μεγάλο τμήμα του εδάφους στο βόρειο Ιράκ και στα..
βόρειο-ανατολικά της Συρίας.
« Η κατάσταση είναι φοβερή. Υπάρχει μια αίσθηση ότι ζούμε στην εποχή του πρώτου διωγμού των Χριστιανών. Μας σκοτώνουν όπως σφάζουν τα  ζώα. Αλλά, όπως  ίπε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος , η Εκκλησία χαλυβδώνεται και κερδίζει πάντα σε περίοδο διωγμών»,  είπε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αντιοχείας .

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις μάχες που πραγματοποιούνται στην  Συρία και το Ιράκ, είναι  πραγματικά πολύ μεγάλος , αλλά οι Χριστιανοί παραμένουν ακλόνητοι στην περιοχή.
Ο ίδιος μίλησε επίσης  για την υποστήριξη προς τους χριστιανούς της  Μέσης Ανατολής από την  Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Θα ήθελα να ζητήσω από την Ρωσική Εκκλησία, όπως όλοι οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο  να προσευχηθούν για εμάς για να  κρατήσουμε  την πίστη μας »,  είπε η  ίδια  πηγή.
Ο επίσκοπος Κωνσταντίνος ηγείθηκε της  αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας στον εορτασμό της 1000ής επετείου της μνήμης του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ, η οποία έληξε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα.
Σύμφωνα με πλήθος άρθρων μας από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, έχουμε κάνει γνωστό ότι παρά τα όσα διαδραματίζονται  η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία «απουσιάζει» από τα τεκταινόμενα στην περιοχή στην οποία  χιλιάδες χριστιανοί βασανίζονται και σκοτώνονται για την πίστη τους.  Οι αντάρτες του ισλαμικού στρταού έχουν ως κύριο καθήκον να «εξαφανίσουν» τους χριστιανούς απο ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής με την ύποπτη ανοχή της δύσης.
Οφείλουν όλοι οι πιστοί χριστιανοί  από  όλες τις ορθόδοξες  χώρες να «πιέσουν»  τις κυβερνήσεις τους ώστε να ενεργήσουν πολιτικά , οικονομικά ακόμη και στρατιωτικά εναντίον των ισλαμιστών του ISIS. Η δημιουργία και η συστράτευση για μια νέα σταυροφορία   όλων των χριστιανικών λαών  είναι επιτακτική σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου