Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τιμή και μνήμη στους μάρτυρες της Καντάνου που κάποιοι ήθελαν να ξεχάσουμε



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Βουλευτή Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Δαμαβολίτη, παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Καντάνου. Νωρίτερα επισκέφθηκε το Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων στη θέση Νερατζιά του δήμου Πλατανιά.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα, εδώ στην Κάντανο, τιμούμε τους νεκρούς της.. γερμανικής θηριωδίας. Κατέσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό. Νόμιζαν ότι ξερίζωσαν την Κάντανο, αλλά η Κάντανος ρίζωσε ξανά μαζί με τους ανθρώπους της, γιατί οι θηριωδίες του ναζισμού δεν καταφέρνουν ποτέ να εξαλείψουν ένα έθνος το οποίο μάχεται για την αξιοπρέπειά του, για την εθνική του κυριαρχία, για την εδαφική του ακεραιότητα.
Όσοι και αν προσπάθησαν να χτυπήσουν τον ελληνισμό, είτε με πολεμικά μέσα είτε με οικονομικά μέσα, να ξέρουν ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται ποτέ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ υπάρχει μία ανησυχία στους φορείς της Κρήτης εξαιτίας δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην εγκατάσταση μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στο Καστέλι.
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει κανένας φόβος. Το εξήγησα και χθες, θα αναπτυχθούν τα στρατιωτικά αεροδρόμια ξεχωριστά από τα πολιτικά αεροδρόμια. Καταρχήν, ο δικός μας σκοπός είναι να ενισχυθούν οι Μονάδες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι νατοϊκές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη Σούδα, στο νομό των Χανίων, παραμένουν και επεκτείνονται. Η πρόταση της Ελλάδος προς το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι οποιαδήποτε αεροπορική δραστηριότητα που είναι στη Σούδα – για να διευκολύνει την κάθοδο των τουριστικών αεροσκαφών και να μπορέσουν να υπάρχουν και μεγαλύτεροι χώροι στη διάθεση της Συμμαχίας – να πάει στην Κάρπαθο. Αυτό είναι μία πρόταση η οποία θα εξεταστεί στα επόμενα υπουργικά συμβούλια.
Και βεβαίως, θέλω να επαναλάβω άλλη μία πάγια θέση, η οποία όμως είναι δική μου και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, το αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Έχει ένα πενταετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απαγορεύει την ιδιωτικοποίησή του.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει περίπτωση εξαίρεσής του;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα παλέψουμε να εξαιρεθεί, γιατί έτσι λέει ο νόμος. Είναι ευρωπαϊκός νόμος ότι πρέπει να εξαιρεθεί το αεροδρόμιο των Χανίων από τα άλλα αεροδρόμια. Για το θέμα του αεροδρόμιου οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μία πάγια θέση. Εγώ την προτείνω και στην κυβέρνηση και ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει. Πρέπει να γίνει ένα πολύ μεγάλο αεροδρόμιο στην Κρήτη που θα εξυπηρετεί τον τουρισμό και παράλληλα θα χρησιμοποιεί αυτό το μεγάλο προνόμιο της Κρήτης να βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Μπορεί να γίνει δηλαδή ένα τέτοιο αεροδρόμιο – το οποίο θα φέρνει και τουρισμό που θα κάθεται για δύο – τρεις ημέρες – ως ενδιάμεσος σταθμός. Δεν μπορεί να μπλέκουμε τα στρατιωτικά αεροδρόμια με τα πολιτικά αεροδρόμια. Θα προχωρήσουμε με σχεδιασμό με τις τοπικές κοινωνίες, με διάλογο με όλους τους πολίτες και τους πολιτικούς. Τώρα, ο καθένας έχει την άποψή του, θα την ακούσουμε με προσοχή και θα την εξετάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου