Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - Τι πρέπει να θυμάμαι μπροστά στην κάλπη

Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Δεδομένου ότι δεν μένουμε απλά στην Ευρώπη, αλλά είμαστε
Ευρώπη.
Δεδομένου ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι πρέπει μπροστά στην κάλπη να θυμηθώ τα εξής:
1.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την καταστροφή της χώρας, με την υπερχρέωσή της, με την κατασπατάληση των πόρων των ΕΣΠΑ στη διαπλοκή και στη διαφθορά, με την συστηματική καλλιέργεια της φοροαποφυγής, με την υπερτιμολόγηση των δημοσίων έργων και των αμυντικών προμηθειών, με τον εκμαυλισμό της δημόσιας διοίκησης, με την διάλυση του ΕΣΥ και της παιδείας…

2.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι οι δανειστές μετέτρεψαν την Ελλάδα μας σε πειραματόζωο εφαρμόζοντας ακραίες πολιτικές λιτότητας, εκθεμελιώνοντας τον παραγωγικό ιστό της χώρας, εκτινάζοντας την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη και διαλύοντας το ασφαλιστικό σύστημα.
3.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι οι ίδιοι οι δανειστές παραπονιούνται συχνά ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα δεν συμμετέχουν στα βάρη της δημοσιονομικής εξυγίανσης που την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς και γιατί βγάζουν τα λεφτά τους έξω …
4.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τις πολλαπλές παραδοχές λαθών στο πρόγραμμα από τους ίδιους τους δανειστές (πολλαπλασιαστές, ύφεση, έξοδος στις αγορές κλπ).
5.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι οι δανειστές έχουν δεσμευτεί για την διευθέτηση του χρέους (που το πήραν στο 120% και το πήγαν στο 180% για να σώσουν τις τράπεζές τους και όχι την Ελλάδα) και τώρα κάνουν συστηματικά το κορόιδο.
6.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι από τον Σεπτέμβριο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν προχωρούσε στην 5η αξιολόγηση, γιατί θα υποχρεωνόταν σε μέτρα της τάξεως των 20 δισ. ευρώ στην διετία  2015-16, γεγονός που θα οδηγούσε στην συντριβή της με ποσοστά κάτω από το 10%...
7.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι από την αρχή της ελληνικής κρίσης δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως μαύρο χρήμα, φυγαδεύτηκαν στην Ελβετία και την Σιγκαπούρη (105 δισ. ευρώ εκ των οποίων 36 από τον Δεκέμβριο του 2014).
8.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ  ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου έθαψαν τις πολλές λίστες μαζί με εκείνη της Λαγκάρντ στα συρτάρια …
9.      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν ένα μετριοπαθές και ελάχιστο πρόγραμμα για να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη και να αρχίσει η ανασυγκρότηση της οικονομίας. Ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τους δανειστές και το Βερολίνο που χειραγωγεί το eurogroup να σώσουν την ψυχή τους και την ευρωζώνη. ΔΕΝ  ΞΕΧΝΩ ούτε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πολεμήθηκε και από ποιους πολεμήθηκε.
10.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ πως συγκεκριμένοι πολιτικοί και κανάλια σπεκουλάρουν συστηματικά με το bank run και στέλνουν τον κόσμο στα ΑΤΜ και τώρα με σπεκουλάρουν με την βενζίνη και τα σούπερμαρκετ. Λειτουργούν με οργανωμένο σχέδιο από τον περασμένο Δεκέμβριο που ήξεραν ότι θα χάσουν τις εκλογές και εργάζονταν ήδη για το σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης». Έτσι, από τον Δεκέμβριο έχουν γίνει αναλήψεις 40 δισ. ευρώ, κυρίως μαύρα, που είναι στις θυρίδες και στα σεντούκια.
11.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, ενώ οι δανειστές εδώ και 12 μήνες δεν έχουν δώσει ευρώ.
12.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι κάθε φορά στη διαπραγμάτευση που η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα καλής θέλησης, οι δανειστές ζητούσαν πολλαπλάσια.
13.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι ο Ντάιζελμπλουμ αφού μπήκαν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι στο eurogroup του Σαββάτου και έφυγε ο Βαρουφάκης, ξαναέστησε συνεδρίαση για να δείξει ότι η Ελλάδα έφυγε από το τραπέζι της δήθεν διαπραγμάτευσης.
14.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι ο Σόιμπλε και τα εγχώρια ενεργούμενά του αποβλέπουν στην πτώση της κυβέρνησης και τη συγκρότηση μνημονιακής κυβέρνησης που θα υπογράψει ΝΑΙ σε όλα, με πρόθυμους πρωθυπουργούς τους Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, Καμίνη!...
15.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι στόχος του Σόιμπλε δεν είναι να μην μεταδοθεί ο ιός του χρέους, αλλά να μην μεταδοθεί ο ιός της δημοκρατίας και της Βούλης του λαού. Θέλει τον εξευτελισμό της κυβέρνησης για να ανακόψει την ανατροπή στην Ισπανία και την Πορτογαλία…
16.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι ακόμη και τον Σάκη Ρουβά επιστράτευσε η μονταζιέρα Σόιμπλε-ΝΔ, ενώ μια υπερπαραγωγή «υλικού» κατά του ΟΧΙ διαχέεται στα κοινωνικά δίκτυα…
17.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι μόλις η Βουλή ψήφισε την διενέργεια δημοψηφίσματος, ο Γιούνγκερ έβγαλε νέα πρόταση, με στόχο να καταστήσει άνευ αντικειμένου το δημοψήφισμα. Δηλαδή, θα ψηφίσετε για κάτι που δήθεν δεν υφίσταται.
18.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι πρέπει να ψηφίσω ΟΧΙ για να βγουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μέτρα ενταφιασμού της ελληνικής οικονομίας.
19.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι το ΝΑΙ το υποστηρίζουν αυτοί που έχουν τα λεφτά τους έξω και οι εξαρτώμενοι από αυτούς πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στελέχη κ.ο.κ.
20.  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι έχω καθήκον ως δημοκρατικός πολίτης να υπερασπιστώ το σύνταγμα  της χώρας μου και τη λογική που λέει ότι οιοδήποτε περαιτέρω εισπρακτικό μέτρο ισοδυναμεί με γενοκτονία και να πω ΟΧΙ. Το ΟΧΙ είναι μια ευρωπαϊκή δημοκρατική πράξη ευθύνης. 

 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου