Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

NY Times: Το Χρηματιστήριο Αθηνών στις αγορές με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη!

XRHMATISTHRIO-ATHINON01-02JANUARY2014
Οι δημοσιογράφοι Jack Ewing, Neil Gough και David Jolly σε άρθρο τους στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Global Optimism for 2014, With an Eye on Dormant Risks», επιχειρούν απολογισμό της πορείας της διεθνούς χρηματιστηριακής αγοράς κατά το παρελθόν έτος.
Επισημαίνουν ότι «ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Shinzo Abe και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi ήταν υπεύθυνοι για πολιτικές που συνέβαλαν στο να αποδοθούν τεράστια κέρδη στους επενδυτές των χρηματιστηρίων το 2013». Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι αρθρογράφοι, πέρυσι ήταν η καλύτερη επίδοση του δείκτη Nikkei κατά την τελευταία 40ετία.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών συμπεριλήφθηκε στις χρηματιστηριακές αγορές με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας αύξηση έως και 28.1%. Πολλά από τα εν λόγω κέρδη, σε χώρες που συγκαταλέγονται  στις πιο προβληματικές στην Ευρώπη, οφείλονται στην επιτυχία του κ. Draghi να πείσει τους επενδυτές ότι η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει το διαμελισμό της ευρωζώνης, παρόλο που η βελτίωση της ιρλανδικής οικονομίας και οι ενδείξεις σταθερότητας στην Ελλάδα συνέβαλαν επίσης σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο επίτευγμα. 
http://www.nytimes.com/2014/01/01/business/international/optimism-of-global-investors-is-tempered-by-concern.html?_r=1&
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται άρθρο των Joe Richter, Lu Wang and John Detrixhe στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG με τίτλο «Gold Surrenders Streak as Investors Embrace Stocks With 20% Gain», με την επισήμανση ότι ο δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών παρουσίασε επιδόσεις άνω του 20%.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι το 2013 τα ελληνικά ομόλογα σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 26 εθνικών αγορών που ήταν αντικείμενο ανάλυσης από το Bloomberg και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (European Federation of Financial Analysts Societies), φθάνοντας το 43% μετά το διπλασιασμό τους το 2012.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-01/gold-surrenders-streak-as-investors-embrace-stocks-with-20-gain.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου