Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ BILD ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας BILD κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για «στοχευμένη επίθεση», όπως αναφέρει, εναντίον του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αγωγή, που υπογράφει η πληρεξούσια δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο... κ. Τσίπρας κάνει επίσης λόγο για «απροκάλυπτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, με την άσκηση εκβιαστικής πίεσης προς τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα υπό την απειλή ότι διαφορετικά θα κλείσουν οι στρόφιγγες της συμφωνηθείσης οικονομικής "βοήθειας"».

Ο κ. Τσίπρας κάνει ακόμη λόγο για «άκρως συκοφαντικές περικοπές του επίμαχου δημοσιεύματος», που «αποσκοπούν στην ποινικοποίηση και δαιμονοποίηση της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας τον πρόεδρό του ως "ακραίο", "αμφιλεγόμενης φήμης", "ημι-εγκληματία", που "στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς και κατηγορείται ότι είναι μέλος τους και χρηματοδοτεί τις ομάδες τους που έκαψαν 40 σπίτια στην Αθήνα!"».

Το επίμαχο κείμενο της εφημερίδας Bild, απασχόλησε επί πολλές ημέρες τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του και μετά από μελέτη του δημοσιεύματος αποφασίστηκε η κατάθεση της αγωγής. 

Το δημοσίευμα που υπογράφεται από τον Πάουλ Ρονζχάιμερ (Paul Ronzheimer) φέρει τον «προκλητικό» τίτλο «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι;» και τον υπότιτλο: «Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση».

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, «απερίφραστα ο συντάκτης διατυπώνει την εκβιαστική αγωνία, αναφερόμενος στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στις δεσμεύσεις των αρχηγών τους για μετεκλογική εφαρμογή των συμφωνηθέντων: Αλλά θα κυβερνήσουν, τελικά, αυτά τα δύο κόμματα;».

Και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις βρίσκεται μόλις στο 8%. Τα αριστερά και ακροαριστερά κόμματα συγκεντρώνουν μαζί (χωρίς το ΠΑΣΟΚ) περισσότερο από 40%. Απορρίπτουν κάθε μεταρρύθμιση. Και πολλοί από τους ηγέτες τους έχουν αμφιλεγόμενη φήμη!».

Όπως επισημαίνεται στην αγωγή, «κατάδηλος στόχος του δημοσιεύματος είναι η σπίλωση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, η ακατάσχετη και αθυρόστομη λασπολογία, αλλά και η απροκάλυπτη άσκηση εξωθεσμικής και εξωδημοκρατικής πίεσης προς τους Ελληνες πολίτες, να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να εκλέξουν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, προκειμένου να μην βρεθούν προ της άρνησης των εταίρων να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα».

«Δηλωτικές του συκοφαντικού δόλου του συντάκτη και της προσήλωσης της εφημερίδας στο συκοφαντικό της στόχο, είναι και η ακόλουθη περικοπή του δημοσιεύματος:

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος "ΣΥΡΙΖΑ", στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους. Την προηγούμενη Κυριακή, οι αναρχικοί έκαψαν περισσότερα από 40 σπίτια. Η Αθήνα τυλίχτηκε στις φλόγες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου