Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αλίμονο στους νέους

 

Ο αντιπρόεδρος της χούντας, Θεόδωρος Πάγκαλος, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Πάγκαλος είπε «είμαι 74 ετών και 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο». Όταν ο κ. Πάγκαλος δήλωνε «μαζί τα φάγαμε», ήταν 73 ετών και 31 χρόνια στο Κοινοβούλιο.

Ο Πάγκαλος ξέρει πολύ καλά πως δεν έχει καμία πιθανότητα να εκλεγεί και αυτός είναι ο μόνος λόγος που δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.
Το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος επικαλείται την ηλικία του –για να δικαιολογήσει την έξοδό του από την πολιτική- δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Όταν θα βρεθεί μπροστά στους δικαστές –με κατηγορίες που θα τον απειλούν με ισόβια και δήμευση της περιουσίας του-, ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα επικαλεστεί την προχωρημένη ηλικία του.
Ο δικηγόρος του Πάγκαλου θα κάνει μια φοβερή αγόρευση και θα πει ότι ο Πάγκαλος ήταν γέρος άνθρωπος, δεν ήξερε τι έκανε, δεν ήξερε τι έλεγε, τα είχε χαμένα, είχε γεροντική άνοια, ζάχαρο, προστάτη, του φεύγαν’ τα κακάκια του και –γενικά- ήταν ένα ραμολιμέντο, ένα γεροσάψαλο, ένας γεροξεκούτης, ένας ημίτρελος που θα πρέπει να τον λυπηθούν οι δικαστές και να τον αθωώσουν.
Ο Πάγκαλος –με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο- μάλλον θα τη γλιτώσει. Ούτως ή άλλως, ένας 74χρονος που είναι 200 κιλά δεν έχει και πολλή ζωή μπροστά του.
Όμως, οι νεότεροι σύντροφοι του Πάγκαλου δεν θα την γλιτώσουν τόσο εύκολα. Θα πληρώσουν για όλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου