Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον κ. Στεφανόπουλο



Σεβαστέ μας κύριε Πρόεδρε,

Διάβασα την  παρέμβαση σας στην εφημερίδα Καθημερινή και ταράχθηκα.

Γενικά είμαι αλλεργικός και καχύποπτος   με τις παραινέσεις-συμβουλές-προτροπές των «τέως»  που ως συνταξιούχοι   προσπαθώντας να εξωραΐσουν την εικόνα τους και να αμνηστεύσουν τα λάθη τους μας υπενθυμίζουν αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουν και δυστυχώς δεν έκαναν.
Θα ακούγαμε  ποιο ευχάριστα ποιο προσεκτικά τις παρατηρήσεις  όχι μόνο τις δικές σας αλλά και άλλων  εάν πρώτα είχατε κάνει την αυτοκριτική σας και είχατε ζητήσει συγνώμη για όσα κάνατε ή δεν κάνατε επί ημερών εξουσίας σας.
Γιατί και με δική σας ευθύνη  φτάσαμε στο γκρεμό όπου το όνειρο της κάλπικης ευμάρειας της τελευταίας δεκαπενταετίας μετατράπηκε σε  πτωχεύσεις αυτοκτονίες ανεργία και αδιέξοδα.
Η  κραυγή αγωνίας σας για το μέλλον της χώρας ήρθε πολύ καθυστερημένα.
Θα  περιμέναμε την κραυγή σας όταν αναλαμβάναμε πολυδάπανους Ολυμπιακούς Αγώνες τους οποίες δεν είχαμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε και όταν εκτροχιάζονταν ο προϋπολογισμός τους.
Τότε όμως περιχαρής κόβατε κορδέλες έργων βουτηγμένες στην αγωνία και την απόγνωση  των στιγμών που ζούμε σήμερα.
Θα περιμέναμε την οργή σας όταν το χρηματιστήριο γίνονταν τόπος κλοπής των μικροαποταμιευτών και ναός κέρδους  αεριτζήδων επιχειρηματιών που αντί  να ξοδέψουν τα χρήματα σε παραγωγικές επενδύσεις τα σπατάλησαν σε βίλλες και πανέρια λουλουδιών στα σκυλάδικα.
Θα περιμέναμε το δάκρυ σας όταν το τραπεζικό μάρκετινγκ υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας δάνειζε ασύστολα πρόσωπα και επιχειρήσεις με στόχο την επίτευξη αμύθητων  κερδών για τους μεγαλομετόχους.
Δεν θυμάμαι να διαφωνήσατε με κάτι από αυτά που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση και για αυτό τον λόγο σας  χρεώνουμε  ατολμία,  έλλειψη γενναιότητας, και απροθυμία στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Από την άλλη πλευρά η ουσία των παρατηρήσεων σας εμφανίζει σοβαρά μειονεκτήματα.
Μιλάτε για τις αποδεδειγμένες ικανότητες του κυρίου Παπαδήμου τις οποίες διαπιστώσατε και ως Πρόεδρος Δημοκρατίας αγνοείται όμως ότι  ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ απέτυχε στον αποτρεπτικό ρόλο του οικονομικού εκτροχιασμού που ζούμε σήμερα.
Από πολιτικής άποψης  θα συμφωνήσετε νομίζω  μαζί μου ότι οι πρωθυπουργοί εκλέγονται από τον λαό  και όχι μέσα από  «συστατικές επιστολές» που δίνουν τέως πρωθυπουργοί πρόεδροι δημοκρατίας καναλάρχες εργολάβοι και λοιποί.
Εάν όμως επιμένετε  στην ουσία των όσων δηλώνετε, αυτό σημαίνει ότι  είστε πεπεισμένος και για την ανικανότητα του σημερινού πολιτικού προσωπικού να βγάλει την χώρα από την κρίση αλλά και για  την ανωριμότητα των Ελλήνων να εκλέξουν τον κατάλληλο για  πρωθυπουργό.
Εάν αυτή είναι η άποψη σας για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία τότε πρέπει να την πείτε με ειλικρίνεια και όχι με πλάγιο τρόπο.
Εξηγήστε μας, ότι  κρίνετε τους  Έλληνες πολιτικούς άχρηστους,  το εκλογικό σώμα ένα κοπάδι πολιτικά  αναλφάβητων,  όπου είναι τέτοια η έκταση της αναπηρίας μας ώστε για να αποκτήσουμε την κατάλληλη ηγεσία απαιτείται η παρέμβαση του ιερού  κονκλαβίου  που  απαρτίζουν οι σοφοί και οι αναμάρτητοι αυτής της χώρας.
Αν και σε μια τέτοια περίπτωση έχουμε σοβαρές αμφιβολίες πως είναι δυνατόν οι μεγαλοκαρχαρίες του χρήματος και της εξουσίας να επιτρέψουν την ανάδειξη λύσεων που θα υπηρετούν  το γενικό καλό και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Κλείνοντας,   η παρέμβαση σας μου έφερε στο νου το χριστουγεννιάτικο σλόγκαν ελληνικού πολυκαταστήματος της δεκαετίας του 80 «διαλέγουμε πριν από εσάς για εσάς».

Καλά Χριστούγεννα.
Aris. A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου