Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο νόμος της ζούγκλας του Λοβέρδου!

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ ΕΓΚΥΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΕΤΟ !!…
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ  ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ;  
Του Δ. Σουλιώτη
Δημόσια νοσοκομεία στην  Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ρέθυμνο και την Ρόδο  αρνήθηκαν να δεχτούν  γυναίκες, οι οποίες  κατέφυγαν στις νοσοκομειακές κλινικές , έτοιμες να γεννήσουν,  επειδή δεν είχαν  χρήματα για να  προκαταβάλουν το νοσήλιο των 950 ευρώ  (  1,5 μηνιάτικο περίπου  ανειδίκευτου εργάτη ), το οποίο προβλέπεται  στα  τιμολόγιο του υπουργείου υγείας για τον κανονικό τοκετό!  Η καισαρική τομή κοστίζει 1500 ευρώ ( 2 μηνιάτικα περίπου  ανειδίκευτου εργάτη)! Δεν έγινα ακόμα γνωστό τα νοσοκομεία που σημειώθηκαν τα φαινόμενα αυτά εξαχρείωσης ούτε τα ονόματα των κυρίων διοικητών των νοσοκομείων που πρωτοστάτησαν σε αυτή την βαρβαρότητα.
Σύμφωνα με το κανονισμό για να γίενι δεκτή και να πάρει κρεβάτι σε δημόσιο  νοσοκομείο η έγκυος πρέπει να προκαταβάλλει  950 ή 1500 ευρώ ανάλογα, ποσά τα οποία προβλέπεται να συμψηφιστούν αργότερα με το εφάπαξ βοήθημα τοκετού, το οποίο έχει ορισθεί από το (ΙΚΑ) στο  ποσόν των 991,20 ευρώ. Οι έγκυες οι οποίες δεν έχουν να τα καταβάλλουν, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, πρέπει να πετιούνται στο δρόμο.
Μετά από έντονες κινητοποιήσεις και καταγγελίες τοπικών συνδικαλιστικών ενώσεων των γιατρών, του ΠΑΜΕ, της ΕΙΝΑΠ και άλλων εργαζομένων καθώς και γυναικείων οργανώσεων, οι έγκυες έγινα δεκτές στα νοσοκομεία, ενώ οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του διεφθαρμένου δικομματισμού και των συμμάχων του έσπευσαν να εκδώσουν με το Υπουργεί Εργασίας σχετική εγκύκλιο με την οποία καταργείται η υποχρέωση της προκαταβολής των χρημάτων. Στην εγκύκλιο  εν τούτοις ο  Κουτρουμάνης δεν διευκρίνισε τι θα γίνει με τις περιπτώσεις ανέργων ζευγαριών, που δεν έχουν ασφαλιστική προστασία καθώς και όσοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις, που τάσσει ο νόμος αναφορικά με το χρόνο ασφάλισης και εργασίας, αφού είναι γνωστό ότι το φάσμα της ανεργίας εξαπλώνεται και αγκαλιάζει εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση και χωρίς ΟΑΕΔ και συνεπώς οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις δεν μπορούν να εκπληρωθούν.
Το καπιταλιστικό σύστημα και η  ελληνική τρόϊκα του κ. Παπαδήμου, εμπορεύεται τη τεκνοποίηση, το ιερότερο από τα δικαιώματα του ανθρώπου. Σε λίγο το δικαίωμα στην απόκτηση παιδιών θα το έχει μόνο η ελίτ του πλούτου! Το άθλιο αυτό καθεστώς, που εξαναγκάζει την υποψήφια μητέρα να πληρώνει ακόμα και για το ιερό δικαίωμα να  φέρει στο κόσμο μια νέα ύπαρξη , που θέτει εμπόδια, ταπεινώσεις και κινδύνους στην γέννηση παιδιών και εξευτελίζει τους  φτωχούς ανθρώπους, επειδή ο διεφθαρμένος ελληνικός καπιταλισμός τους καταδίκασε στην ανέχεια και την ανεργία , πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Πρέπει να καταργηθεί κάθε διαδικασία και οικονομική προϋπόθεση, που εμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο τη γέννα στο δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα. Οι νοσοκομειακές και ιατρικές υπηρεσίες τοκετού πρέπει να είναι δωρεάν και χωρίς καμιά εργασιακή ή άλλη προϋπόθεσης ή χρηματική καταβολή, για όλες τις γυναίκες που θέλουν να γεννήσουν, είτε αυτές  είναι εργαζόμενες , είτε είναι άνεργες ή άεργες.
Η γέννα δεν είναι προνόμιο για τους πλούσιους, ζητάμε δωρεάν τοκετό, τα λεφτά των τοκοχρεολυσίων να πάνε αμέσως στην υγεία». Με αυτά τα κεντρικά αιτήματα, η «Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο χρέος & στα μέτρα λιτότητας» και η «Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών» επιχειρούν να γνωστοποιήσουν σε όλη την ελληνική κοινωνία, τα πρόσφατα περιστατικά άρνησης δημόσιων νοσοκομείων να περιθάλψουν ετοιμόγεννες γυναίκες, επειδή αδυνατούσαν να προκαταβάλουν το ορισθέν αντίτιμο!

 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου