Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΦΕΣΗ (ΚΑΙ) Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ!

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!

Στην Ελλάδα, οι μέχρι τώρα υποστηρικτές του μνημονιακού εκτρώματος, επιμένουν καραυγάζοντας πως δεν γίνεται σωστή εφαρμογή του προγράμματος και για αυτό η χώρα βουλιάζει στην ύφεση!
Πολλοί, μάλιστα, εξ αυτών φέρνουν ως παράδειγμα προς μίμηση την Ιρλανδία, όπου τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είχαν επιλέξει να παίξουν το ρόλο του "υποδειγματικού κρατούμενου" της τρόικας!
Πλέον, όμως, η ιρλανδική οικονομία βουλιάζει στην ύφεση καθώς συρρικνώθηκε κατά 1,6%, ξεπερνώντας ακόμα και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις!

Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομική συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος έφτασε το 0,5%!!!
Ουσιαστικά, βλέπουμε να παίζεται το ίδιο έργο που παίζεται και στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες υπό τροϊκανή κηδεμονία. Τα μέτρα δημοσιομικής λιτότητας δημιουργούν υφεσιακές τάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους εκτροχιάζουν τους δημοσιονομικούς στόχους τόσο σε όρους αξίας όσο και ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
Βέβαια, για να αποτιμήσει κάποιος την πραγματική δυναμική της ιρλανδικής οικονομίας, οφείλει να συμπεριλάβει στην ανάλυσή του και το ρόλο των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ως γνωστόν, τα συμβολικά επίπεδα φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου έχουν καταστήσει την Ιρλανδία παράδεισο για τους πολυεθνικούς κολοσσούς!
Αν, λοιπόν, κάποιος μετρήσει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, το οποίο δεν προσμετρά τα κέρδη των πολυεθνικών επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη χώρα, η ύφεση είναι ακόμα βαθύτερη, στο 2,2%!!!
 Έτσι το τελευταίο διάστημα εντείνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια και ο ιρλανδικός λαός σταματάει να δέχεται αδιαμαρτύρητα τα μέτρα μνημονιακής λεηλασίας.
Πολλοί παρατηρητές κάνουν λόγο, μάλιστα, ακόμα και για επικείμενη πολιτική συντριβή των ευρω-δουλικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας!

http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου