Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πάνε να κάνουν σκανδαλωδώς τον ΟΤΕ Νο2 ..με την ΔΕΗ !

Έχουμε ξαναγράψει στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ότι οι επερχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 15% που προωθεί η διοίκηση, έχουν πολλούς στόχους.
Πάνε να κάνουν τον ΟΤΕ Νο2 με την ΔΕΗ, δίνοντας το πλειοψηφικό πακέτο στους Γερμανούς …
Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους ανθρώπους. Όταν μεταβιβάστηκε το management του ΟΤΕ Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο άνθρωπος δηλαδή που πλέον έχει στη δικαιοδοσία του την ΔΕΗ ως Υπουργός Περιβάλλοντος!
Ένα λοιπόν λόγος για την αύξηση των τιμολογίων είναι για να αυξηθούν τα έσοδα της ΔΕΗ, (γιατί με άλλο τρόπο η επιχείρηση θα καταρρεύσει από την κακοδιαχείριση ακόμα και εντός του 2012! Διαβάστε: Το ΠΕΙΡΑΜΑ και το ___πραμα), αλλά και γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να προσελκύσει επενδυτές.
Και τώρα μπαίνουμε στο ζουμί της υπόθεσης, μετά την άκρως “περίεργη” κίνηση να παραιτήσουν από το ΔΣ της επιχείρησης πέντε μέλη, τα οποία το έμαθαν από την γραμματεία όταν προσήλθαν στην έκτακτη ΓΣ!
Ήδη το βρετανικό fund Silchester έχει επενδύσει στη μετοχή της ΔΕΗ με ποσοστό 13,8%, με τις φήμες να λένε ότι θα το ανεβάσει στο 20%. 
Το ελληνικό δημόσιο στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, είναι έτοιμο να πωλήσει κομμάτι της ΔΕΗ (ποσοστό 17%) προκειμένου να κρατήσει πλειοψηφικό πακέτο 33%.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αν αυτό το 17% αγοραστεί από μια άλλη εταιρεία, π.χ. ευρωπαϊκή που να ειδικεύεται στον ηλεκτρισμό, και ταυτόχρονα αγοράσει και το 20% του fund, πόσο μας κάνει το συνολικό πακέτο; Μήπως θα είναι πάνω από αυτό του δημοσίου;
Μήπως θα έχουν πλέον, άλλοι το λόγο στη ΔΕΗ, θα έχουν στα χέρια τους ακόμα και το χαράτσι στα ακίνητα που πληρώνει ο κόσμος για «τη σωτηρία» της χώρας; Είναι δυνατόν να υπάρχει ξένη εταιρεία που να διαχειρίζεται έσοδα του κράτους (στον λογαριασμό της ΔΕΗ υπάρχουν φόροι, τέλη κτλ.);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου