Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ενώ η Αμερική οδεύει σε σύγκρουση με την Κίνα για τον κορωναϊό, στην Ευρώπη υποδέχονται την ανάρμοστη “κινέζικη βοήθεια”…


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Είναι εδώ και μερικές εβδομάδες, που ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο «τρώγεται» με την κινεζική ηγεσία, την οποία θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη για τη λαίλαπα του κορωναϊού, που σαρώνει όλο τον πλανήτη, εκτός βεβαίως της Κίνας, η οποία καυχιέται ότι εξαφάνισε τον ιό από τη χώρα.
Είτε συμφωνεί κανείς με τον κ. Πομπέο, είτε διαφωνεί, δεν έχει άδικο στο θέμα της Κίνας και των ευθυνών της για το κακό που κτύπησε με ευθύνη της όλες τις χώρες του κόσμου.
Ο Αμερικανός υπουργός, που διετέλεσε και αρχηγός της CIA, συστηματικά κατηγορεί το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας -και έχει σημασία ότι εστιάζεται στο Κόμμα- ότι δεν ενημέρωσε την παγκόσμια κοινότητα για τον ιό.
  • Κλιμάκωσε σταδιακά τις επιθέσεις του εναντίον του Πεκίνου, αλλά χθες ήταν και πιο σκληρός και πιο συγκεκριμένος. Κάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άσκησε δριμύτατη κριτική στην Κίνα, αλλά και στο Ιράν -για άλλα θέματα που δεν αφορούν τον κορωναϊό.
Ο κ. Πομπέο δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει έντονα πως το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν ενημέρωσε έγκαιρα για την επιδημία του κορωναϊού, ούτε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως όφειλε. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση του κ. Τραμπ έχει αναστείλει τη συνδρομή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον οποίο κατηγορεί ότι κάλυψε τις ευθύνες της Κίνας. Είναι και αυτό ένα σοβαρό ερώτημα. Κάλυψε ή δεν κάλυψε. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο επικεφαλής του ΠΟΥ, ο Αιθίοπας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Λέγεται ότι οι Αμερικανοί διαθέτουν πολλά στοιχεία εναντίον του. Ότι και να λέει σήμερα, έσφαλλε ο πολύς Τέντρος διότι αθώωσε την Κίνα στην πιο κρίσιμη στιγμή. Όταν ο ιός γινόταν «εξαγωγή» από την Κίνα.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εκτόξευσε και μία πιο σοβαρή κατηγορία. Ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν ενημέρωσε την παγκόσμια κοινότητα για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτή η πληροφορία είναι η πιο σημαντική και συνάμα ενοχλητική αν ευσταθεί. Διότι αν η ενημέρωση έλεγε το αντίθετο, ότι δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Όπως είπε ο κ. Πομπέο, για ένα ολόκληρο μήνα δεν είπαν τίποτα και το έκαναν όταν πια ο ιός είχε φτάσει σε κάθε επαρχία μέσα στην Κίνα.
Δήλωσε ότι ακόμη και όταν το Πεκίνο ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την επιδημία «δεν κοινοποίησε όλες τις πληροφορίες που είχε. Αντ’ αυτού κάλυψε πόσο επικίνδυνη είναι η ασθένεια”.
  • Χωρίς αμφιβολία, η κλιμάκωση οφείλεται και σε προεκλογικούς λόγους, διότι στην Αμερική επικρατεί οργή για τη συμπεριφορά της Κίνας. Αρχικά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τα έκανε σαλάτα, εγκωμιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το Πεκίνο. Και στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκε πως ο αμερικανικός λαός είναι θυμωμένος με τους Κινέζους, τα γύρισε.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε αντίθεση με τον κ. Τραμπ, άσκησε κριτική στο Πεκίνο από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Πομπέο εντόπισε το πρόβλημα γρήγορα, αν και ήταν αργά για να αποτραπεί η είσοδος του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν ο Πρόεδρος άκουγε τους υπουργούς του, και ειδικά τον κ. Πομπέο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την Αμερική.
Την ίδια στιγμή, βλέπουμε βίντεο και φωτογραφίες υπουργών, ακόμα και ηγετών, να υποδέχονται τη λεγόμενη «κινεζική βοήθεια», και απορούμε. Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς -στη συγκεκριμένη περίπτωση ηγέτες, υπουργοί και γενικά πολιτικοί-, να τρέχει στα αεροδρόμια να υποδέχεται ιατρικό υλικό από την Κίνα. Πρώτα απ’ όλα γνωρίζουμε αν είναι ασφαλές αυτό το υλικό; Αλλά ας το προσπεράσουμε. Δεν ενδιαφέρει τις ευρωπαϊκές ειδικά κυβερνήσεις, ότι η χώρα από την οποία «έφυγε» ο κορωναϊός, κερδοσκοπεί εις βάρος των λαών, που είναι τα θύματα της εγκληματικής ενέργειάς της να μην ενημερώσει ούτε καν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας;
Δεν υπάρχει τσίπα πιά; Όλα είναι λεφτά, λεφτά, λεφτά; Και επενδύσεις, που στην πραγματικότητα πρόκειται για ανάρμοστη πολιτική διείσδυση μίας στυγνής οικονομικής «δικτατορίας»; Στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη, έχουν ξεχάσει τη Σοβιετική Ένωση; Αυτό που αντιλαμβάνονται οι Αμερικανοί, αλλά δεν μπορούν να πείσουν ακόμα τους συμμάχους τους, είναι ότι η κινέζικη διείσδυση στη Δύση είναι πιο επικίνδυνη. Διότι σε αντίθεση με τον πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, και τη σημερινή Ρωσία, οι Κινέζοι έχουν πολλά χρήματα να κάψουν για να επιβάλουν τις θέσεις τους.
  • Αυτοί όλοι που τους υποστηρίζουν στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) θα ήθελαν να ζήσουν και να εργαστούν για μία εβδομάδα στην Κίνα; Γιατί δεν το δοκιμάζουν…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όσον αφορά τους Αμερικανούς, δυστυχώς δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι πραγματικοί τους φίλοι, και ποιοι οι εχθροί τους. Να φανταστείτε ότι ακόμα και σήμερα, η γραφειοκρατία δρα υπέρ της Τουρκίας, προσβάλλοντας τα συμφέροντα της Αθήνας και της Λευκωσίας. Ακόμα και σήμερα υποστηρίζουν την κατοχική δύναμη εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Που θα πάει; Θα ξυπνήσουν μια μέρα και θα αναρωτιούνται γιατί χάθηκαν οι δύο χώρες για την Αμερική. Αρκετοί διαπιστώνουμε εσχάτως ότι ο αντιαμερικανισμός σημειώνει άνοδο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και ειδικά στο δεξιό ακροατήριο, που πάντα υποστήριζε τη Δύση…

 https://www.apopseis.com/eno-i-ameriki-odeyei-se-sygkroysi-me-tin-kina-gia-ton-koronaio-stin-eyropi-ypodechontai-tin-anarmosti-kineziki-voitheia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου