Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η Ιθάκη, η Θράκη και ... ο ηλίθιος (όχι του Dostoevsky)


Είναι τραγικό το γεγονός ότι ούτε ένα μήνα μετά την εγκληματική -τουλάχιστον- αμέλεια των ανεύθυνων "υπεύθυνων" του "κράτους", που οδήγησαν σε ακόμα μία εθνική τραγωδία και τον θάνατο 100 συμπολιτών μας, κάποιοι -επιεικώς- ανόητοι, που δυστυχώς έχουν δικαίωμα ψήφου παρά την εμφανή έλλειψη εγκεφάλου- πανηγυρίζουν γιατί ο πρωθυπουργός απάγγειλε ποίημα και αυτοί κατάλαβαν πως έρχεται -και πάλι- στην Χώρα η ανάπτυξη και επιστρέφουν οι ...παχιές αγελάδες!


Πόσο ανεγκέφαλος ή πόσο συνένοχος είναι τελικά κάποιος, που πιστεύει πως η κρίση στην Ελλάδα τερματίστηκε; Η Δύση άλλαξε την ρητορική της μετά την σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του σάπιου κατεστημένου πολιτικού κόσμου, που διαφεντεύει την Πατρίδα μας τα τελευταία 200 χρόνια, πως απεμπολεί όλα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπαναχωρεί σε όλα τα εθνικά ζητήματα! Ποιοι πανηγυρίζουν με αυτή την συμφωνία; Μόνο όσοι βάζουν την τσέπη τους πάνω από το Έθνος και από ότι φαίνεται αυτοί είναι αρκετοί για να επιβάλλουν την γνώμη τους!

Οι Δυτικοί -για ακόμα μία φορά- απλά και μεθοδικά πέτυχαν αυτό, που σχεδίασαν από καιρό. Η Ελλάδα κατακτήθηκε πλήρως με την σύμφωνη γνώμη της "δημοκρατικής" και όχι της πραγματικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Αρνούμαι μετά πάθους να πιστέψω πως οι περισσότεροι Έλληνες κοιτούν τον εαυτούλη τους και αδιαφορούν για την Χώρα.

Όμως, υπάρχουν οι σύγχρονοι Εφιάλτες, οι πολιτικάντηδες και το θλιβερό "επιτελείο" τους, ο κομματικός στρατός, που αποτελείται από αδίστακτους διαπλεκόμενους που πιστεύουν μόνο στην καλοπέραση και στο χρήμα. Δεν έχουν Πατρίδα, δεν πιστεύουν πουθενά ακόμα κι αν ξημεροβραδιάζονται σχεδόν καθημερινά στις εκκλησίες. Δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε αρκεί να μην κινδυνεύσει η ιδιοκτησία, η τσέπη και ο άνετος τρόπος ζωής τους.

Η Θράκη, η Μακεδονία, το Αιγαίο, η Ήπειρος τους είναι παγερά αδιάφορες περιοχές, αφού τις επισκέπτονται -αν και όποτε- μόνο για διακοπές. Τι κι αν είναι αύριο Τούρκικες, Αλβανικές, Βουλγάρικές, ή ανεξάρτητες περιοχές; Αυτοί θα συνεχίσουν να καλοπερνούν εκεί με τα έξοδα της δημόσιας υπηρεσίας που τους ταΐζει!

Οι υπόλοιποι βλέπουμε με θλίψη την Πατρίδα να πωλείται αντί πινακίου φακής, η φορολόγηση και το κόστος ζωής σε αυτόν τον τόπο να είναι αβάσταχτο σε όποιον θέλει να είναι νομοταγής αλλά όχι μέλος του συστήματος, και τους μετανάστες να αλλοιώνουν επικίνδυνα τα ήθη και το χρώμα της Ελλάδος.

Έφτασε -αν δεν είναι ήδη αργά- η ώρα για την προσωπική ειρηνική επανάσταση του καθενός μας. Πλέον απαιτείται μηδενική ανοχή στο πολιτικό σύστημα και στα τσιράκια του. Μπορούν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες να κατέβουν στο δρόμο με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση και ταυτόχρονα την αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων πολιτικών, δημοσίων λειτουργών και κομματικών στελεχών; Μπορεί να παραλύσει η Ελλάδα από την σιωπηλή, ειρηνική αλλά αποφασιστική απαίτηση της πραγματικής πλειοψηφίας; Μία απόφαση είναι! Γιατί διστάζουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου