Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η φωτοβολίδα στο πόδι της γυναίκας, είναι απόδειξη διάλυσης της Ελλάδας

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
Την πέταξαν κουκουλοφόροι - Εκείνη την ώρα επέστρεφε σπίτι της


Μετά από έξι ώρες χειρουργείο για να σωθεί το πόδι της, είναι διασωλωνημένη σε σοβαρή κατάσταση
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός νοσηλεύεται πλέον η δικηγόρος που τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο.
Η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε ενώ πήγαινε στο σπίτι της στην οδό Νοταρά, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Αφού παρέμεινε μια ώρα στην ανάνηψη, στη συνέχεια και λόγω της σοβαρότητας

του χειρουργείου, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ καθώς οι γιατροί ανησυχούν εκτός από το ενδεχόμενο επιπλοκών μετά την επέμβαση και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πνεύμονές της μετά την εισπνοή χημικών.

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας: «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ''Ο Ευαγγελισμός'', γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Διαβάστε το επίσημο ανακοινωθέν






Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για δικηγόρο (νομικό σύμβουλο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας), που παράλληλα διετέλεσε αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI. Μάλιστα από το Μάιο του 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου. Συμμετέχει στην εκπόνηση στρατηγικών μελετών που αφορούν στην πολιτική ασφάλειας και στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κύριος Τόσκας άλλωστε το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κρισιμότητα της κατάστασής της.

«Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δήλωσε αμέσως μετά και επισήμανε πως «ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία».

Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία.
Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο
».


Την χτύπησαν με φωτοβολίδα που δεν έσβησαν 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δέχθηκε χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα, η οποία δεν έσβηνε ούτε με πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει στο πόδι της, όπως άλλωστε φαίνεται και στο σοκαριστικό βίντεο από το περιστατικό.

Το βίντεο, από το πρακτορείο Euronews, καταγράφει τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές μετά τον τραυματισμό της άτυχης γυναίκας. Η δικηγόρος ακούγεται να σφαδάζει, με τη φωτοβολίδα να έχει καρφωθεί στο αριστερό της γόνατο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνεχίζει να καίει για περίπου ένα λεπτό!Αρχικά, προσπάθησαν να σβήσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου