Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Χρυσή Αυγή: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της


Όσα έζησε, είδε και άκουσε στη ναζιστική οργάνωση από το 2006, όταν πρωτοπήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σωκράτους, μέχρι το 2013, οπότε απαρνήθηκε τους συναγωνιστές του «επειδή σκότωσαν Έλληνα», κατέθεσε σήμερα ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας από τη ΓΑΔΑ.
Ο πρώην χρυσαυγίτης υποστήριξε ότι όταν ήταν ακόμα έφηβος στρατολογήθηκε από τον Κ. Παπαδόπουλο στη Χ.Α., έλαβε ιδεολογικά μαθήματα από τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλ. Κασιδιάρη και Ι. Λαγό, αργότερα συμμετείχε σε σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τις εντολές του Γ. Γερμενή, έγινε μέλος του κλειστού πυρήνα της Νίκαιας, πήρε μέρος σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, είχε προσωπικούς φίλους τούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα Γ. Πατέλη και Γ. Ρουπακιά.

«Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι»

Ήμουν 16 ετών όταν πρωτοπήγα στα γραφεία της οργάνωσης, κατέθεσε ο μάρτυρας και χαρακτήρισε τη Χ.Α. εκείνης της περιόδου «ένα πολύ κλειστό κλαμπ», στο οποίο γνώρισε τούς Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό κ.ά.
«Μας έλεγαν για τον Χίτλερ, διαβάζαμε δελτία εγκληματικότητας αλλοδαπών», υποστήριξε ο πρώην χρυσαυγίτης και περιέγραψε ως εξής το πρόγραμμα Κένταυρος που παρακολούθησε: «Ο Ηλ. Κασιδιάρης έκανε δυο-τρεις φορές την εβδομάδα μαθήματα ιδεολογικά, είναι η λεγόμενη "ζύμωση", μας έλεγε για την περίφημη "σπορά των ηττημένων", είχαμε το σύνθημα "Rudolf Hess, στον τάφο σου μην κλαις, εμείς θα αναστήσουμε και πάλι τα SS”».
Είπε, επίσης, ότι τον έπαιρναν μαζί τους σε νυχτερινές επιθέσεις κατά μεταναστών οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Δεβελέκος, Ζέρβας. «Μπαίναμε στα στενά γύρω από τη Μενάνδρου, βρίσκαμε μετανάστες, τους χτυπάγαμε και φεύγαμε. "Μπράβο, ρε πιτσιρίκο, τώρα ψήνεσαι", μου είπε ο Κασιδιάρης την πρώτη φορά που χτύπησα με σιδηρογροθιά Πακιστανό στην περιοχή του Μεταξουργείου», σημείωσε.
Επειδή ήταν ανήλικος η εκπαίδευση που έλαβε τότε από τον Γερμενή ήταν -όπως σημείωσε- ατομική, άλλοτε σε γυμναστήριο κοντά στην οδό Πιπίνου και άλλοτε σε ανοιχτούς χώρους στον Υμηττό ή στο Χαϊδάρι.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν εκείνη την περίοδο, το 2008, όταν ο Γερμενής τού έδειξε στα γραφεία της Σωκράτους το καταστατικό της οργάνωσης «για να καταλάβω τι είναι και πώς ξεκίνησε η Χ.Α.» (σ.σ. η οργάνωση αρνείται την ύπαρξη άλλου καταστατικού πλην αυτού που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το 2012).

«Μου μάθαιναν να πετυχαίνω κατευθείαν στην καρδιά»

Με την ενηλικίωσή του και τη λήξη της στρατιωτικής θητείας του ο μάρτυρας έλαβε, όπως υποστήριξε, σκληρή εκπαίδευση -από προσομοίωση χτυπημάτων με μαχαίρι μέχρι χρήση όπλων- από τους Γερμενή, Κασιδιάρη, Πατέλη, Ζέρβα, Τσακανίκα, Μίχο, Ρουπακιά κ.ά.
«Είχα ρίξει με ένα κολτ 45άρι, μου μάθαιναν πώς να πετυχαίνω κατευθείαν στην καρδιά», είπε και πρόσθεσε: «Ο Γερμενής με έμαθε να σκοτώνω, μου έδειξε πώς να χτυπάω με μαχαίρι στα νεφρά γιατί είναι ακαριαίο χτύπημα».
Τότε ήταν, σημείωσε ο μάρτυρας, που μαζί με άλλους έδωσε όρκο στα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Δηληγιάννη. «Ορκιστήκαμε πίστη στον Αρχηγό και στο έθνος μέχρι τον θάνατο», τόνισε.

Ούτε ανάσα χωρίς να το γνωρίζει ο Αρχηγός

Κατηγορηματικός ήταν ο μάρτυρας σε όσες ερωτήσεις του έγιναν από την έδρα του δικαστηρίου σχετικά με την ιεραρχία της οργάνωσης.
Όπως υποστήριξε, ως μέλος του κλειστού πυρήνα της Νίκαιας ήταν αυτήκοος μάρτυρας των τηλεφωνημάτων του πυρηνάρχη Πατέλη στον περιφερειάρχη Λαγό, ο οποίος -σύμφωνα με τον πρώην χρυσαυγίτη- τον ενημέρωνε για τα πάντα.
«Σας λέω δεν κάναμε τίποτα χωρίς να το ξέρει ο Λαγός, το συζητούσαμε συχνά στο γραφείο "μη γίνει κανένα μπραφ και δεν το ξέρει ο Γιάννης και βρούμε κανέναν μπελά», είπε και τόνισε ότι αυτό που χαρακτηρίζει τη Χ.Α. είναι η πειθαρχία, «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να αναπνεύσει κανείς χωρίς να το γνωρίζει ο Αρχηγός και η στενή ομάδα του».

«Συνταχθείτε, ό,τι περνάει σφάζεται»

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος με τον οποίο ο μάρτυρας περιέγραφε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου κατά μεταναστών στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος. «Όπως κάποιοι λένε "πάμε για καφέ", εμείς λέγαμε "πάμε βόλτα" και βαράγαμε μετανάστες. Είχαμε μια φιλοσοφία ότι τίποτα δεν μας αγγίζει γιατί είμαστε η Χρυσή Αυγή», κατέθεσε.
Εξήγησε, δε, τον όρο «Κέρβεροι» που χρησιμοποιούσαν -όπως είπε- όταν έβγαιναν στον δρόμο πεζή και επιτίθεντο σε αντιπάλους (συνήθως αντιφασίστες): μπροστά πήγαιναν αυτοί με τις ασπίδες, πίσω οι συναγωνιστές με μαχαίρια και ρόπαλα, υπήρχαν συνθήματα έναρξης και λήξης, τα δε τρία χτυπήματα των κονταριών στις ασπίδες αποτελούσαν σύνθημα-κάλεσμα στον «εχθρό».
Αναφέρθηκε σε «ντου» σε σπίτι μεταναστών στη Νίκαια («πήγαμε νύχτα, ανοίξαμε τον πυροσβεστήρα και χτυπάγαμε όποιον βρίσκαμε υπό τις εντολές του Πατέλη»), σε επίθεση σε βενζινάδικο στη Βάρκιζα («κατεβήκαμε, τους χτυπήσαμε, επιβιβαστήκαμε και φύγαμε»), σε μαχαίρωμα Πακιστανού στην πλατεία Αττικής με τον Ν. Παπαβασιλείου («μετά ενημερώσαμε τον Γερμενή και μας είπε "μπράβο ρε μάγκες"»), σε πλυντήριο αυτοκινήτων κοντά στην Πέτρου Ράλλη («είπαμε στον ιδιοκτήτη "ή διώχνεις τους αλλοδαπούς υπαλλήλους σου ή θα σου γαμήσουμε το σπίτι"»).
Ήταν παρών, όπως είπε, και στο πογκρόμ του 2011, μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στο κέντρο της Αθήνας. «O Kασιδιάρης μας είπε "πάμε να σκοτώσουμε".  Ήταν παρόντες Λαγός, Παναγιώταρος και Δεβελέκος. Χυθήκαμε στους δρόμους και χτυπάγαμε όποιον δεν ήταν Έλληνας. Εγώ είχα πτυσσόμενο κλομπ, άλλοι είχαν μαχαίρια, άλλοι σιδηρογροθιές», κατέθεσε και πρόσθεσε:
«Εγώ ακολούθησα τις εντολές του Γερμενή: "Συνταχθείτε, παιδιά, ό,τι περνάει σφάζεται"».

«Να καθαρίσουμε τον Περίανδρο»

«Κατατάσσω τη Χ.Α. στην πιο εθνικοσοσιαλιστική βάση που υπάρχει», είπε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα που επικαλούνται, μετά το 2012 και την είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή, «είναι απλά πυροτεχνήματα, ότι τάχα δεν γνωρίζουν και ανήκουν στα χρόνια της νιότης τους».
«Εγώ άκουγα για τον Χίτλερ, ότι η χούντα ήταν επανάσταση, πως είμαστε η σπορά των ηττημένων, ότι θα ακονίζουμε τις λόγχες στα πεζοδρόμια», σημείωσε και έκανε λόγο για αλλαγή ύφους όταν η Χ.Α.  μπήκε στη Βουλή· «δεν έλεγαν ότι ήταν εθνικοσοσιαλιστές αλλά πατριώτες», εξήγησε.
Τότε, σύμφωνα με τον μάρτυρα, η κεντρική διοίκηση της οργάνωσης αποφάσισε να αντικαταστήσει τις κάρτες μελών της Χ.Α. με τα δελτία υποστηρικτών προκειμένου να μην κινούνται υποψίες για συντεταγμένες επιθέσεις και να μην υπάρχουν ευθύνες.
Όσο για το τι γινόταν αν κάποιος καταδικαζόταν για επίθεση, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην περίπτωση Περίανδρου. «Ήμουν παρών στα κεντρικά γραφεία όταν συζητιόταν, με εισήγηση Μιχαλολιάκου, ότι ο Περίανδρος είναι ένας ρουφιάνος, ένας εχθρός της Χ.Α. και πρέπει να τον καθαρίσουμε».
«Είναι γνωστό στη Χ.Α. ότι στην επίθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περίανδρος δεν ήταν μόνος του, ήταν μαζί του σημερινοί βουλευτές της Χ.Α.», πρόσθεσε.

«Στοχοποιημένος ο Φύσσας»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί από τη Χ.Α. τρεις-τέσσερις μήνες πριν δολοφονηθεί, ενώ σε ερώτηση του αναπλ. εισαγγελέα για το αν ο Ρουπακιάς γνώριζε φυσιογνωμικά τον Φύσσα, ο πρώην χρυσαυγίτης απάντησε θετικά.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα αποχώρησε από την οργάνωση και επειδή φοβήθηκε μην πάθει τα ίδια με τον Παύλο, φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη του αλλάζοντας διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου.

 http://www.efsyn.gr/arthro/o-germenis-me-emathe-na-skotono

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου