Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα είναι πολύ προνομιούχα για να είναι ιδιοκτησία των Ελλήνων!


Παρά τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για το τι περιμένει την Ελλάδα το 2021 και μετά, η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να δώσει μέχρι τέλους τη μάχη για την ελάφρυνση του χρέους. Είναι προϋπόθεση για να εισέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Και η ανάπτυξη είναι η μόνη στερεή βάση για να εξέλθει η Ελλάδα των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι για να συμβεί αυτό η κυβέρνηση έκανε πολλές υποχωρήσεις, παραβιάζοντας κατά τρόπο σαρωτικό τις πολιτικές αρχές της.
 Ψηφίσθηκαν κατά παρέκκλιση του Συντάγματος όλα τα μέτρα για το 2019-2020, προκειμένου το ΔΝΤ και το Βερολίνο να συμφωνήσουν όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους. Παραλλήλως, έγιναν συνεννοήσεις ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού με σκοπό να διαμορφωθεί το κλίμα που θα ενθάρρυνε την ένταξη, σύντομα, στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά και τους υποψήφιους διεθνείς
επενδυτές. Με τον τρόπο αυτό η έξοδος στις αγορές χρήματος θα αποκτούσε γερά θεμέλια. Κι όμως όλος αυτός ο σχεδιασμός, που δεν είναι μόνο ελληνικός, πέφτει στο κενό. 
Πως το Βερολίνο παγιδεύει την Ελλάδα
 Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την υποστήριξη της Άνγκελα Μέρκελ, αρνείται την αποδέσμευση της Ελλάδας από τον κύκλο των Μνημονίων και το «σπιράλ της χρεοκοπίας», στο οποίο έχει εισέλθει από το 2009. Το Βερολίνο «παγιδεύει» την χώρα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Δεν αφήνει περιθώρια για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ τον Ιούλιο και δυσχεραίνει την έξοδο στις αγορές μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Στην πραγματικότητα οργανώνει την παραμονή της Ελλάδας στη μνημονιακή παγίδα, έστω και εάν η παγίδα θα έχει άλλο όνομα. 
Το επιχειρεί, απαιτώντας υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για μία πενταετία. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, οι τόκοι που το 2020 θα κινούνται στα 6,5 δισ ευρώ , το 2021 θα φθάσουν τα 11 δισ ευρώ, το 2022 θα διπλασιασθούν και πάλι, φθάνοντας τα 24,5 δισ. Το 2023 θα μειωθούν στα 17,6 δισ και το 2024 θα πέσουν στα 13,6 δισ ευρώ. 
Είναι προφανές ότι ανεξαρτήτως του κομματικού σχήματος που θα βρίσκεται τότε στην εξουσία, η Ελλάδα θα οδεύσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα χρεοκοπία και σε νέο κύκλο μνημονίων. Ουσιαστικά, η -κυρίαρχη του ευρώ- Γερμανία θεωρεί, έστω και αν δεν το ομολογεί, ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ προνομιούχα χώρα για να είναι ιδιοκτησία των Ελλήνων!

https://stavroslygeros.gr/politiki/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%87%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου