Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Το σενάριο της "Μεγάλης Αλβανίας"

Έχει βάση η συχνή αναφορά των Αλβανών ηγετών στην Αλβανία, στο Κόσσοβο (Κοσυφοπέδιο) και στην κοιλάδα του Πρέσεβο ΕΝΤΟΣ της Σερβίας για: «Μεγάλη Αλβανία»; Ή, εναλλακτικά, σε «Μικρή ένωση» Αλβανίας και Κοσσόβου; Γίνεται άραγε για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης»;; Με ευκολία στον δεύτερο λόγο θα αναφερθεί πλήθος «έγκυρων» αναλυτών στην Αθήνα, όπως ακριβώς πράττουν και για την Τουρκία. Κατ΄ αυτούς, δεν υπάρχουν απειλές. Αδυνατούν να διαβάσουν ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥΣ και ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥΣ, πιστοί στην ευκολία της ερμηνείας τους.
Είναι όντως έτσι; ¨Η μήπως πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι...
παράμετροι προκειμένου η Χώρα μας να είναι προετοιμασμένη δια παν ενδεχόμενον; Τις ίδιες αυταπάτες έχουν και ξένοι δημοσιογράφοι –αν και αυτοί «δικαιολογούνται» λόγω απόστασης… Διαβάζουμε ότι ειδικοί αναλυτές δήλωσαν στη Deutsche Welle (DW) ότι η απειλή των Αλβανών για αλλαγή συνόρων ενδέχεται να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης προς την ΕΕ προκειμένου να υιοθετήσει ηπιότερη πολιτική απέναντι σε κράτη με κατά πλειοψηφία αλβανικό πληθυσμό….
Οι πρόσφατες δηλώσεις του Έντι Ράμα και του Χασίμ Θάτσι «δεν θα πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη», επισημαίνει με αρκετή ευκολία ο γεννημένος στο Κόσσοβο Έρντοαν Σίπολι, βοηθός κοσμήτορα στη Σχολή Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle (DW), «αυτό που ελπίζουν να πετύχουν οι Αλβανοί ηγέτες είναι να αποσπάσουν περισσότερες ψήφους από τις πλέον εθνικιστικές ομάδες». Εκτίμησή του είναι ότι «η πλειοψηφία των Αλβανών, από όσο είμαι σε θέση να παρατηρήσω, θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να είναι ενωμένοι είναι υπό την ομπρέλα της Ε.Ε.».
Κι΄ όμως, η «Μεγάλη Αλβανία» δειλά δειλά έρχεται στο προσκήνιο, οι Αλβανόφωνοι της Βαλκανικής υιοθετούν έναν επικίνδυνο Αναθεωρητισμό. Το διαπιστώσαμε πρόσφατα με την υιοθέτηση της λεγόμενης «κοινής Πλατφόρμας» που υποστηρίζουν όλα τα αλβανόφωνα κόμματα που δρουν εντός των Σκοπίων (FYROM) που υιοθετήθηκε κατόπιν πιέσεων των Τιράνων. Την ίδια στιγμή που οι Αλβανοί παραμένουν πιστά «σκυλιά» της Τουρκίας.
Την ώρα που γίνονται όλα τούτα, ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου θεωρεί ότι ήλθε η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει σε περαιτέρω ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ της Ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού δια μέσου των σχολικών βιβλίων. Έτσι, τα «νέα σχολικά βιβλία» επιλέγονται να τα συγγράψουν γνωστοί ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ (όπως ο Χάρης Αθανασιάδης που έχει χαρακτηρίσει την Πηνελόπη Δέλτα εθνικίστρια, και ο Πολυμέρης Βόγλης που υποστηρίζει τη μετονομασία των Σκοπίων σε Μακεδονία και αποκαλεί τα Δεκεμβριανά «επανάσταση που χάσαμε»…)
Άντε να επιβιώσεις με τους γειτονικούς ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥΣ και ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥΣ, παραιτούμενος από την Ιστορική σου διαδρομή και την Γεωγραφική σου θέση, παριστάνοντας το «κάτι άλλο».,νομίζοντας ότι θα σε σεβαστούν!
Κακό πράγμα η ιδεολογική και ιδεοληπτική τύφλα…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου