Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πάρε ότι θέλεις παλιατζή από μια χώρα που δεν ζει…

της «Μιχαλούς»

Αφού έφθασαν στο ναδίρ το εισόδημα των Ελλήνων οι δανειστές μας τώρα κάνουν δωράκι στα «κοράκια τους» τα κόκκινα δάνεια στο 10% της αξίας τους. Δηλαδή για ένα κομμάτι ψωμί ενώ την ίδια ώρα χαρίζονται δάνεια 98 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2021 σε γνωστό «βαρόνο» της διαπλοκής!!!

Ωστόσο όσοι καταφέρουν να γλυτώσουν την στέγη τους, δηλαδή πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες, φαίνεται ότι..
θα ξεπαγιάσουν μιας και μείωσαν στο μισό (!) το επίδομα θέρμανσης.  Μάλιστα θα το πληρώσουν το χειμώνα και θα το πάρουν ντάλα καλοκαίρι. Αρχές… Ιουλίου!!!

Εν τω μεταξύ σημαντικό εδώ είναι να θυμίζουμε ότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα -όπως είχαμε γράψει-  οι δανειστές «άνοιγαν σαμπάνιες» μετά και την  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφού από..... την διαδικασία αυτή πέρασε στα χέρια τους μεγάλο ποσοστό ελληνικών τραπεζών αλλά και ελληνική γη.

Και μην γελιέστε, επιχειρήσεις κρατικές, λιμάνια και αεροδρόμια (ήδη έγιναν δικά τους) και περιουσία του λαού αξίας δεκάδων δις τα έχουν πλέον στο τσεπάκι τους με δέλεαρ την  ρημαδό-δοση του 1 δις ευρώ!

Και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, επιμένουν στην λογική του ότι κινείται φορολογείται, μέχρι να μας ρουφήξουν ολοσχερώς το μεδούλι! Να ησυχάσουμε και εμείς και αυτοί!

Και αν νομίζετε ότι με αυτά που μας κατάφεραν ησύχασαν, είστε γελασμένοι! Τους άνοιξε περισσότερο η όρεξη. Το κουαρτέτο δεν θα ησυχάσει αν δεν προχωρήσει η Κυβέρνηση σε περικοπές συντάξεων με την εισαγωγή του νέου ασφαλιστικού. Μάλιστα η «καλή κυρία» του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου, δήλωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη σειρά από προκλήσεις, μια από τις οποίες αποτελεί και σημαντική μείωση του χρέους. Για να καταστεί αυτό δυνατόν, φυσικά, είναι απαραίτητες κάποιες αλλαγές, οι οποίες είναι αλληλένδετες με την ελάφρυνση του χρέους, με πιο σημαντική τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, η οποία θα επιφέρει όμως σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων σε όλα τα επίπεδα!!!

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου