Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τα γραμμάτια που ξεπληρώνει η Χρυσή Αυγή


Του Γιάννη Ξένου
Η Χρυσή Αυγή χρωστά πολλά στον Σύριζα. Ο Σύριζα αποφυλάκισε από τον Κορυδαλλό το σύνολο της ηγετικής ομάδας και διεξάγει με τέτοιο τρόπο την δίκη της Χρυσής Αυγής για την δολοφονία του Π. Φύσσα που απασχολεί ελάχιστα την κοινωνία. Επί Σύριζα από εκεί που Χρυσή Αυγή ήταν εξοστρακισμένη από το πολιτικό σκηνικό, σιγά σιγά σε μικρές δόσεις επανέρχεται.
Αλλά και η Χρυσή Αυγή τα γραμμάτια προς τον Σύριζα τα ξεπληρώνει στην ώρα της, δηλαδή όποτε η κυβερνητική πλειοψηφία χρειάζεται να θολώσει τα νερά. Χθες στην συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά αποτελεί «γέφυρα» για το νέο μνημόνιο που έρχεται τον επόμενο χρόνο, ξεπλήρωσαν άλλη μια δόση (τα ίδια είχαν κάνει και πέρυσι τέτοια εποχή, όταν συζητούνταν στην Βουλή το
νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό). Οι προβολείς αντί να στραφούν στο εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση των πλέον 5 δισ. ευρώ μέτρων ή στον εισηγητή του Σύριζα, Χρ. Καραγιαννίδη που είπε στην ομιλία ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά αλλά μόνο μπακαλίστικα (!) ή σε άλλη αποστροφή του λόγου είπε πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση δεν πετύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5% θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα» (!), στράφηκαν στην τραμπούκικη επίθεση του σεσημασμένου Κασιδιάρη.
Παρότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν με αυστηρό τρόπο την επίθεση Κασιδιάρη οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έδειξαν πολύ πιο ήπια αντίδραση. Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε «πως ακόμα και ο Κασιδιάρης ίσως να μην αισθάνεται καλά με αυτά που έκανε» (παρεμπιπτόντως και στο παρελθόν οι ΑΝΕΛ είχαν δείξει ανάλογη «επιεική» στάση προς την Χρυσή Αυγή), ενώ οι κατά άλλα λαλίστατοι βουλευτές του Σύριζα, για την επίθεση του Κασιδιάρη στον Δένδια παρουσιάστηκαν λακωνικοί. Ερωτήματα δημιουργεί και η στάση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση που έχει δώσει αυστηρή εντολή στον κανάλι της Βουλής όταν υπάρχουν στιγμές έντασης στην Βουλή η κάμερα να μην επικεντρώνεται στην ένταση. Έτσι το πλάνο που ο Κασιδιάρης χτύπησε τον Δένδια δεν προβλήθηκε και υπάρχουν υποψίες (τις εξέφρασε η Λ. Κανέλλη σε άρθρο της) ότι το πλάνο δεν βιντεοσκοπήθηκε. Αυτό έδωσε πάτημα στον Κασιδιάρη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική του εμφάνιση να πει ότι δεν χτύπησε τον Δένδια.
Αλλά η κυβέρνηση την δουλειά της την έκανε, χθες η μέρα «χάθηκε» με τους τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη και των υπολοίπων νεοναζί βουλευτών, χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Λαγού που δεν στάθηκε στα νέα επώδυνα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αλλά στο μένος που έχει η εγκληματική οργάνωση κατά του Δένδια γιατί ήταν εκείνος υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν το ελληνικό κράτος έκανε το αυτονόητο και τους συνέλαβε. Η σημερινή μέρα είναι μέρα σιωπής, αφού η ΕΣΗΕΑ κατά την προσφιλή της συνήθεια να εξαγγέλλει απεργία όταν συζητούνται μνημόνια και μέτρα στη Βουλή. Αύριο η μέρα θα κυλήσει χαλαρά με την καθιερωμένη γενική απεργία «σούπα» που κάλεσε η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ και όχι, ως όφειλε, την ημέρα που ψηφίζονται τα μέτρα, για να μην νιώσουν την ελάχιστη πίεση οι βουλευτές της κυβέρνησης.
Στις σχολές προπαγάνδας του μέλλοντος τα κατορθώματα της σημερινής κυβέρνησης θα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης. Γι’ αυτό την Πέμπτη το απόγευμα ο χώρος γύρω από την Βουλή ας θυμίσει, έστω και κατ’ ελάχιστα, τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων, αυτό θέλουν να αποφύγουν οι Συριζανέλ και προκειμένου να το καταφέρουν θα χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους χρυσαυγίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου