«Άγρυπνη αριστερή συνείδηση της κοινωνίας»! Το άλλο με τη γάτα των Ιμαλαΐων το ξέρετε;

Σε διπλό ταμπλό το παίζει για ακόμα μια φορά ο Τσίπρας, ο οποίος προσπαθεί να κάνει ενέσεις ηθικού στο κομματικό του ακροατήριο. Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως η «άγρυπνη αριστερή συνείδηση της κοινωνίας» και επέμεινε σε παραληρηματικά συνθήματα με μόνο στόχο να παθιάσει όποιους και όσους οπαδούς του έχουν απομείνει.
Ο Τσίπρας παρά το Βατερλό του τόσο στο προσφυγικό ζήτημα όσο και στην πορεία της αξιολόγησης από τους δανειστές επέμεινε στη γραμμή που έχει χαράξει λέγοντας ότι θα πάει στις Βρυξέλλες στη σύνοδο της ΕΕ με στόχο να πετύχει την άμεση έναρξη των διαδικασιών μετεγκατάστασης σε υψηλούς αριθμούς, καθώς και..
στην επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών, προεξοφλώντας μάλιστα ότι την Τρίτη, κατά τη διακυβερνητική συνάντηση στη Σμύρνη, θα υπάρξουν εξελίξεις ως προς το τελευταίο θέμα.
Αλήθεια από πού αντλεί αυτή την αισιοδοξία ο Τσίπρας όταν την ώρα που τα λέει αυτά η Τουρκία μεταβιβάζει αιτήματα στο ΝΑΤΟ που γκριζάρουν το Αιγαίο και αμφισβητούν την ελληνικότητα των ελληνικών νησιών και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το διατυπώνει ρητά στην Αθήνα παρουσία του Νίκου Κοτζιά που συνεχίζει να είναι χαμένος στη μετάφραση;
Πάντως η αγωνιώδης προσπάθεια του Τσίπρα είναι να κρατήσει ζωντανό το αφήγημα ότι με το ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της Ελλάδας αλλάζει η Ευρώπη. Αυτό ουσιαστικά προσπαθούσε να πει καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προσπερνώντας τη «λεπτομέρεια» των κλειστών συνόρων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη καθώς και την άρνηση χωρών της ΕΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των συνόδων.
Μάλιστα εκεί που έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας ο Τσίπρας είναι όταν ισχυρίζεται ότι η απειλή του βέτο –την οποία ουσιαστικά την εγκατέλειψε με το ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών- λειτούργησε στην κατεύθυνση της απομόνωσης των χωρών της Ευρώπης που προχώρησαν σε μονομερείς ενέργειες! Σε ποια Ευρώπη ζει αλήθεια ο Τσίπρας;
Ο Τσίπρας παράλληλα έκανε αναφορά και στις κοινωνικές αντιδράσεις για τα μέτρα του μνημονίου λέγοντας με περίσσιο θράσος ότι «είμαστε από την ίδια πλευρά με τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια», αλλά και στον «πόλεμο κατά της διαπλοκής»!
Αλήθεια ποιος είναι κυβέρνηση κ. Τσίπρα που εφαρμόζει μέτρα που πλήττουν αυτές τις κοινωνικές ομάδες που λέτε ότι είστε στην ίδια πλευρά; Και τέλος κ. Τσίπρα καλά είναι τα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» με τον «πόλεμο κατά της διαπλοκής», αλλά τι σόι πόλεμος είναι αυτός όταν ζητάτε συναλλαγή με τη διαπλοκή απαιτώντας την προώθηση δικών σας ανθρώπων σε διευθυντικές θέσεις στα ΜΜΕ της διαπλοκής;

www.antinews.gr