Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΚΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΓΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

Σεβασμιώτατε άγιε  Σιατίστης
Χαιρόμαστε που εκφράζεσθε με αγωνία για την «σχεδιασμένη
κατάρρευση της Πατρίδας μας». Όμως αυτό δεν έρχεται ως «κεραυνός εν αιθρία». Αυτό φαίνεται να είναι η κατάληξη της διαποίμανσης του Ορθόδοξου ποιμνίου ,με «τον αυτόματο πιλότο», στον οποίο επί μακρό χρόνο αφέθηκε το πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσω των Μητροπόλεων.
Δεν είναι ισχυρισμός μου ότι οι μητροπολίτες οργανωμένα αδιαφόρησαν για το Ορθόδοξο πλήρωμα. Λέγω ότι οι μητροπόλεις μας ανέλαβαν ένα έργο ξεκινώντας κάθε μια και από άλλη αφετηρία. Ενώ το έργο όλων των μητροπόλεων είναι αφενός η δοξολογία στον Κύριο Ιησού Χριστό τον Θεό μας και αφετέρου ορθοτόμηση του θείου λόγου στους πιστούς Έτσι ώστε κατά το δυνατόν να υπάρχει ομοφωνία και ομοψυχία τουλάχιστον στα βασικά ζητήματα της πίστεως και της εξ αυτής προερχόμενης..
συμπεριφοράς μας. Είτε αυτό θα αφορούσε στην λατρευτική μας ζωή, είτε στην συνύπαρξή μας στην αποδιοργανωνόμενη χριστιανική κοινωνία- στην οποία είχαμε την ψευδαίσθηση πως είμαστε ασφαλείς- είτε στην  ακηδία μας για μυστηριακή ζωή είτε στην αδιαφορία μας για τους «νεωτερισμούς» που, ιδιαίτερα τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες, πολλοί «νεοορθόδοξοι» και «νεοπατερικοί» ποιμένες εισαγάγουν στην καθημερινή έκφραση της «ορθόδοξης πρακτικής».                
Άγιε πατέρα μας, με όλο τον σεβασμό –και το εννοώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ- που διατηρώ για το σχήμα σας και το πρόσωπό σας, αισθάνομαι υποχρεωμένος να σας πώ ,και δι’ υμών προς όλη την Ορθόδοξη ιεραρχία της Πατρίδας μας και προς όλο τον ορθόδοξο κλήρο μας, ότι  εμάς, τον Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό μας διατηρείτε σε σκότος άγνοιας για πλήθος σύγχρονων ζητημάτων της καθημερινής ζωής αλλά και της Χριστιανικής συμπεριφοράς και στάσης. Αντίθετα βλέπουμε να προβάλλεται η κοινωνική παρουσία των μητροπολιτών και μόλις να λαθροβιώνει η πνευματική τους μαρτυρία. Οι προκλήσεις πλήθος και τεράστιες. Ιδιαίτερα σήμερα.
Η εδώ και χρόνια επιχειρούμενη ποδηγέτηση της ορθοδοξίας και οδήγησή της σε προσχηματικούς διαλόγους αγαπολογίας γίνεται ερήμην του ορθόδοξου πληρώματος αν όχι σε σκόπιμη απομόνωσή του. Και όμως θίγονται ζητήματα για τα οποία χύθηκαν ποτάμια αίματος, για τα οποία η Ρωμανία σύρθηκε στην ατίμωση ,την ερήμωση και την σκλαβιά παλαιότερα ενώ και τώρα παρόμοια της προετοιμάζουν οι άσπονδοι «φίλοι και σύμμαχοι» της αποκαλούμενης Χριστιανικής Δύσης!
Η αποδοχή των  «αποικιστικών» ροών αλλόδοξων πληθυσμών, γεγονός για το οποίο προειδοποιηθήκαμε δεκαετίες ενωρίτερα καθώς και η μη προετοιμασία απάντησής μας- της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ορθόδοξου πληρώματος- στο πρόβλημα που τώρα βρίσκουμε μπροστά μας, μας φέρνουν προ τετελεσμένων απειλών που ζητούν την τελική τους εκπλήρωση!
Η  άκρως υποταγμένη ζωή μας στις σύγχρονες επιταγές του κοινωνικού συγχρονισμού και της «προσαρ-μογής» μας στα μοντέρνα κοινωνικά στερεότυπα μιας καθωσπρέπει ζωής ,με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και την αποδοχή τους χωρίς αντιρρήσεις και διαφωνίες ,μας οδηγούν στην νομιμοποίηση κάθε ανωμαλίας ή διαφθοράς ως αναγκαίας συνθήκης στο παρόν. Χωρίς ξεκάθαρη ορθόδοξη διατύπωση και συμπεριφορά, ώστε εύκολα να μπορούμε να συνυπολογιστούμε οι Χριστιανοί ως συμμέτοχοι στον παρασκευαζόμενο χυλό της «παγκοσμιοποίησης» ,όπως έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, αλλά και στη «σούπα»της Νέας Εποχής που απαιτεί την Πανθρησκεία στην οποία ευελπιστούν να μας οδηγήσουν οι «αγαπητικοί διάλογοι».
Σε συνθήκες λοιπόν Εθνικής αιχμαλωσίας από τις δυνάμεις του παγκόσμιου «Μαμωνά», αιχμαλωσίας στην οποία μας παρέδωσαν συνειδητά οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας , επιχειρούν να μας επιβάλουν το ξερίζωμα της Ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας μας!   Το τραγικό είναι ότι η  Ιεραρχία μας φαίνεται να περιμένει ,άραγε τι, για να σαλπίσει παιάνα ορθόδοξης αντίστασης! Οι ποιμένες μας, βλέπουν εμάς τα πρόβατα της ποίμνης τους, να μακελευόμαστε από τους λύκους που οι ίδιοι επέτρεψαν να μας πλησιάσουν και παρόλα αυτά καθεύδουν και μένουν αναποφάσιστοι για το αν , έστω κάποιος τους θα ξυπνήσει και θα βγάλει κραυγή επαγρύπνησης! Μένουν ως θρηνωδοί επικείμενης συμφοράς και όχι ως σκοποί σώφρονες που θα ξυπνήσουν την «κοιμισμένη» πολιτεία που δέχεται δόλια επίθεση από παντού!
Σεβαστέ μου πατέρα
Ειλικρινά με υικά αισθήματα εκφέρω την παρούσα κραυγή αγωνίας και έσχατης έκλυσης προς την θειότητά σας  και προς την θειότητα όλων των ειλικρινά Ορθόδοξων ποιμεναρχών:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΣΑΛΠΙΣΑΤΕ ΕΓΕΡΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΣΗΜΑΝΑΤΕ ΤΑ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ. ΣΕ ΟΛΟΝΥΚΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ ΔΡΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΑΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
Φτάνουν οι φιλολογικές διαπιστώσεις και ευσυγκίνητες επισημάνσεις. Έχουμε ανάγκη από μπροστάρηδες και σημαιοφόρους. Δεν αντέχουμε από άλλους «κλαίοντες» και τάχα υπεύθυνους οδηγούς που ξέρουν καλά τη γλώσσα της αζημίωτης υποταγής. Έχουμε ανάγκη από ελεύθερη πατρίδα και όχι από διασωληνωμένη και υπό διανομή χώρα, όπως μας τρομοκρατούν συνεχώς τα μίσθαρνα των ΜΜΕ.
Δεν αντέχουμε άλλους μεμονωμένους μονονολόγους που «υποτονθορύζονται» η εκφωνούνται σε ανώδυνους άμβωνες. Δεν αντέχουμε άλλο να εκφυλιζόμαστε στην ικανοποίηση του «χρέους» προς την Πατρίδα και την Πίστη μας. Θέλουμε εκδήλωση ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας και μάλιστα από την Ιεραρχία μας. Διότι η κοινωνία μας δείχνει ότι προδόθηκε και παραδόθηκε από την συντεχνία που μας επιβλήθηκε -ως κυβερνήσεις-  με τις μεθόδους της μαφίας και των μυστικών υπηρεσιών οι οποίες εκπόνησαν και την τεχνική υποδούλωσης των λαών, μέσω της κατασκευής και διαχείρισης της πληροφορίας.
Κοντολογίς άγιε Δέσποτα έχουμε ανάγκη από Ησαΐες Σαλώνων   και όχι από «νουνεχείς» καθωσπρεπιστές, βαστάζους μιάς διεφθαρμένης  κοινωνίας που περιμένει τρέμοντας την μπότα του «κατακτητή». Έχουμε ανάγκη από Βασίλειους και Χρυσόστομους οι οποίοι ορθοτομούν μπροστά στους Ουάληδες και συνεγείρουν τους Χριστιανούς ,ακόμα και στην έσχατη ομολογία! Πατέρες κρατήστε την Ορθοδοξία μας και τους ορθοδόξους αδούλωτους. Μην επιτρέψετε άλλες προδοσίες, μην επιτρέψετε άλλη σχόλη και ραστώνη.
Ας  δώσουμε καλύτερα την έσχατη ομολογία παρά να συναινέσουμε  σε νέα έσχατη προδοσία! Πατέρες ευλογείτε και δεηθείτε για τη χώρα μας ομολογούντες ανυποχώρητη ορθοδοξία και όχι Βατικανόψυχη αγαπολογία. Αυτή θα είναι η πλήρης και ανεπίστροφη    κατάρρευση και καταστροφή της πατρίδας μας.



                                                                  Κωνσταντίνος   Ελάχιστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου