Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1822!!!


Toυ Ιωάννη Κορνιλάκη
Την πρωτοχρονιά του 1822, σ' ένα χωριό ( Πιάδα ), κοντά στην Επίδαυρο 60 ψυχές Ελληνικές που εκπροσωπούσαν το Έθνος υπέγραψαν το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος.
Το συγκεκριμένο Σύνταγμα κατ' αρχήν έγραφε:
Εις το Όνομα της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος:
" Το Ελληνικόν Έθνος το υπό την φρικώδη Οθωμανικήν δυναστείαν μη δυνάμενον να φέρει τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας, και αποσείσον αυτόν με μεγάλος θυσίας, κηρύττει σήμερον δια των νόμιμων Παραστατών του εις Εθνικήν συνηγμένην Συνέλευσιν ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν ".
Έν Επιδαύρω 1η Ιανουαρίου 1822

Στο ίδιο Σύνταγμα Τμήμα Β' κεφ. Β' και παράγραφο Θ' αναφέρει: " Εις την Ελληνικήν Επικράτειαν ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται άνθρωπος. Αργυρώνητος δε παντός Γένους και πάσης θρησκείας, άμα πατήσας το Ελληνικόν έδαφος, ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και απο τον Δεσπότην αυτού ΑΚΑΤΑΖΗΤΗΤΟΣ ".

Αγαπητέ κ. Ερντογάν με τους προγόνους σας πολεμήσαμε. Απο τους προγόνους σας λευτερωθήκαμε και με το ελεύθερο πνεύμα μας νομοθετήσαμε. Η λευτεριά μας, οι δημοκρατικές μας αρχές και οι ανθρώπινες αξίες μας δεν έσβησαν παρ' όλα τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς μας. Οκτώ συμπατριώτες σας, Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν στην Πατρίδα μας στις 16 Ιουλίου 2016, μετά απο το ανεπιτυχές πραξικόπημα στην δική σας πατρίδα. Η πατρίδα σας και η πατρίδα μας έχουν ματώσει ιστορικά με πραξικοπήματα. Η χώρα μας απο την πρώτη στιγμή προσέφερε τη συμπαράσταση της, καταδικάζοντας το. Όσον κι' αν οι Έλληνες πολιτικοί άλλα Σκέπτονται, άλλα λένε, άλλα εννοούν, κι' άλλα πράττουν, στη συγκεκριμένη δύσκολη στιγμή στάθηκαν στο ύψος που επιβάλλουν οι δημοκρατικές πρακτικές και ευαισθησίες.

Στην περίπτωση των οκτώ αξιωματικών συμπατριωτών σας η Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου ειναι σαφέστατη, εκτός και αν η Αλεξανδρούπολη που πάτησαν το πόδι τους δεν αποτελεί Ελληνική Επικράτεια, και Ελληνικό έδαφος... Η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, παρ' ότι οι δηλώσεις της Κυβερνητικής Εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη τη συγκεκριμένη ημέρα, θα μπορούσαν εύκολα να παρερμηνευτούν και απο εσάς αλλά και απο εμάς... Ας τις θυμηθούμε... " ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ' όψη ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται στη χώρα τους για παραβίαση της Συνταγματικής νομιμότητας, και απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας ".

Κυρία Γεροβασίλη απο ποιον λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν; Απο εσάς; Τον Πρωθυπουργό; Την Κυβέρνηση σας; Την Ελληνική Δικαιοσύνη; Τι χρειαζόταν το σχόλιο σας " ότι λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν; Έχετε άποψη για την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της; Η μήπως παρεμβαίνετε στο έργο της όποτε παύει η ανεξαρτησία της; Ερωτήματα που κάθε Ελληνίδα και Έλληνας γνωρίζει την απάντηση τους... Στο δια ταύτα η Ελληνική Δικαιοσύνη έπραξε ανθρωπίνως το σωστό. Απέδειξε και το άλλο σημείο του Επιδαύρειου Συντάγματος περί ανθρωπισμού.... 

" Εις την Ελληνικήν Επικράτειαν ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου