Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τα Ενοχα Μυστικά της Πρεσβείας

Καθώς η Βενεζουέλα φλέγεται και οι πολίτες της μπουκάρουν πεινασμένοι στα μπακάλικα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη για τον μουρντάρη Πρέσβη της χώρας στην Αθήνα αποδίδει όλο το μεγαλείο του καθεστώτος Μαδούρο.
Ο πρέσβης που ήταν προσωπικός φίλος του ηγέτη της Βενεζουέλας μπορεί να ανακλήθηκε αλλά τα 4 (από τα 5) από τα κορίτσια-υπάλληλοι της πρεσβείας που υπήρξαν θύματα του βενεζουλάνου Στρος Καν εκδιώχθηκαν από την πρεσβεία. Γύρευε τι βίωναν για να φθάσουν στο σημείο να καταγγείλουν τον πρέσβη στις Αρχές της Βενεζουέλας.
Από την Ιόλη Πιερίδη
“Στα τέλη του Μαρτίου του 2013 η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις καθώς ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Aλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας στην οποία ανέφερε:...
“Τέλος εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα…”
Σύμφωνα με τον σημερινό πρωθυπουργό το να χουφτώνουν μια υπάλληλο οι προιστάμενοί της και το προσωπικό να το ανέχεται είναι επίδειξη πολιτικής ωριμότητας ώστε τα συστημικά ΜΜΕ να μην βλάψουν την Αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα.
-Ρε κουφάλες αυτά κάνετε εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, χουφτώνετε τα κορίτσια (τις δυστυχείς ταγαροσυριζουπούλες) και στην συνέχεια τις απειλείτε να βγάλουν τον σκασμό και να επιδείξουν πολιτική ωριμότητα;
Κάτι αντίστοιχο σύμφωνα με τον αστικό μύθο έκανε και συγχωρεμένος ηγέτης του ΚΚΕ με νεαρά και αιθέρια τότε ύπαρξη που μεγάλωσε στα γονατά του και στην συνέχεια απήλαυσε όλες τις δάφνες της αριστεράς σκαρφαλώνοντας ψηλά στην ιεραρχία.
Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που άγχωνε τον Τσίπρα ήταν κάτι αντίστοιχο με το μικροαστικό “τι θα πει ο κόσμος για τις πομπές μας” που είναι διάχυτο στην βουκολική περιφέρεια. Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση συνεχίζει κατά κάποιο τρόπο το ίδιο τροπάρι που παραπαίμπει στην υπόθεση του πρέσβη: Αγωνιά για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο περισσότερο παρά για την ουσία. Με το που πήραν την εξουσία ξεκίνησαν την μεγάλη επιχείρηση ελέγχου των ΜΜΕ με κάθε μέσο και τρόπο. Οσους δεν μπορούσαν να εκμαυλίσουν επιχείρησαν να τους απειλήσουν, να τους καθυποτάξουν-να βγάλουν τον σκασμό δηλαδή. Οτι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να μην αδικούμε τους σημερινούς.
Πολύ σύντομα το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν να γίνει θρύψαλα το ηθικό και ιδεολογικό πλεονέκτημα της κυβερνώσας αριστεράς στην Ελλάδα.
Φυσικά εκεί στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι υποθέσεις σαν του πρέσβη της Βενεζουέλας είναι πιο καταστροφικές για την διακυβέρνησή τους ακόμη και από την φοροκαταιγίδα που έχουν εξαπολύσει στα κεφάλια του υποταχτικού λαού. Οταν μάλιστα ανάμεσα στα κορίτσια-υπαλλήλους που υπέστησαν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του πρέσβη είναι και κόρη βουλευτή που στην συνέχεια θα γινόταν υπουργός μένεις Παυλόπουλος με την αφασία και τον εσωτερικό φασισμό που παραπαίμπει σε σκληρά κομμουνιστικά καθεστώτα και σε σκοτεινούς διαδρόμους τύπου ΣΤΑΖΙ.
Ο Μακιαβέλι συνιστά στον Ηγεμόνα να μην ακουμπάει την περιουσία και τις γυναίκες των πολιτών του. Οι δικοί μας τον αγνοούν. Το τίμημα έρχεται.
Υ.Γ 1>Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια του ρεπορτάζ με μαρτυρίες των κοριτσιών υπαλλήλων που υπέστησαν τις σεξουαλικές επιθέσεις εντός της Πρεσβείας. Είναι πιθανόν να ακουστούν πράγματα που θα κάνουν κάποιους από την κυβέρνηση να τρέχουν και να μην φθάνουν. Είναι πιθανόν από αγανάκτηση να μην κρατήσουν τα στόματα κλειστά έναντι οιοδήποτε ανταλλάγματος και τότε…
Y.Γ2> Σύμφωνα με το Venezuelan Observatory of Violence, 24.980 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην Βενεζουέλα το 2014. Ανάμεσά τους και η πρώην Miss Venezuela Monica Spear (κεντρική photo).
Στην Βενεζουέλα τα κορίτσια ετοιμάζονται από μικρές για να στελεχώσουν την βιομηχανία του modelling. Η Βενεζουέλα, αποτελεί αδιαμφισβήτητο φυτώριο όχι απλά όμορφων γυναικών, αλλά και των πιο όμορφων με τίτλο: Επτά Μις Υφήλιος έχουν καταγωγή από τη συγκεκριμένη χώρα η οποία ωστόσο διαθέτει και τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.
Η εκθαμβωτική Monica Spear κέρδισε το στέμμα της Μις Βενεζουέλα το 2004 και περήφανα πήγε για να εκπροσωπεί το έθνος της στο Μις Υφήλιος 2005. Η ίδια, υπήρξε και αστέρι της σαπουνόπερας, ήταν διαζευγμένη και διατηρούσε δεσμό με τον 39χρονο Βρετανό Thomas Berry, με τον οποίος είχε αποκτήσει και μια κόρη. Το ζευγάρι ζούσε στις ΗΠΑ και επέστρεψε στη Βενεζουέλα για διακοπές που αργότερα θα αποδεικνύονταν μοιραίες. Τον Ιανουάριο του 2014, το αυτοκίνητό τους έπαθε βλάβη-και τα δύο λάστιχα έσκασαν-ενώ ταξίδευαν. Η αστυνομία αργότερα θα ανακοίνωνε η ζημιά οφειλόταν σε δολιοφθορά, από αιχμηρά αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα.Το ζευγάρι μαζί με την 5χρονη κόρη τους περίμενε τουλάχιστον μια ώρα στο σκοτάδι πριν φτάσει βοήθεια, αλλά μόλις ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν ξανά, μια ομάδα αντρών τους διέταξε να σταματήσουν. Η 29χρονη και ο σύντροφός της σκοτώθηκαν ακαριαία από πυρά ενώ η κόρη τους επιβίωσε από τη σφοδρότητα της επίθεσης. Η αστυνομία συνέλαβε, για τη δολοφονία, τρία μέλη μιας τοπικής συμμορίας που έστηνε ενέδρες σε οδηγούς και μοτοσικλετιστές.

Girls practising at the academy "Girls Models" in Caracas.
"I´ve been modeling since I was 5. I believe this industry pushes you to your limits. You need to have personality. Being a model is fantastic, being on a catwalk while people look at you, knowing that some girls hope to be you some day. It´s incredible." Josbey Arcia
“I´ve been modeling since I was 5. I believe this industry pushes you to your limits. You need to have personality. Josbey Arcia
Modeling events are a key element in the preparation of these young girls. The empowerment of Miss Venezuela and the success that comes with it make girls pursue their dreams at an early age.
Venezuelan women are very sophisticated consumers of cosmetics and fashion, spending more on cosmetics that any other Latin American country.
These events give an opportunity for the girls to apply what they have learnt and feel what is like to be on a catwalk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου