Σοκ προκαλεί η δήλωση του βουλευτή των Γκρίζων Λύκων στα τουρκικά ΜΜΕ με την οποία ο μικρός κούρδος που κατέβασε την τουρκική σημαία (σε μια στρατιωτική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ την Κυριακή) θα έπρεπε να σκοτωθεί με μια σφαίρα όπως ο Σολωμός Σολωμού!
«Όπως έγινε στην Κύπρο όταν ελληνοκύπριος διαδηλωτής ....
προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από τον ιστό το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και στο Ντιγιάρμπακιρ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί Αχμέτ Ντουράν Μπουλούτ.
«Κατεβάζουν την σημαία μέσα από το στρατόπεδο και ο στρατός δεν βγάζει άχνα, οι αξιωματικοί δεν βγάζουν άχνα, οι διοικητές δεν βγάζουν άχνα. Εκείνη η σημαία είναι η τιμή και η δόξα των Τούρκων. Εκείνη τη σημαία ένας ελληνοκύπριος προσπάθησε να την κατεβάσει και τον έριξαν με μια μόνο σφαίρα. Έρεπε οι Τούρκοι στρατιώτες να ρίξουν με μια σφαίρα και σ' εκείνο το καθίκι που κατέβασε την τουρκική σημαία στο Ντιγιάρμπακιρ. Κάποιοι το αποκαλούν ένα κομμάτι ύφασμα, δεν είναι ένα κομμάτι ύφασμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπουλούτ.

Haber: MHP'li Bulut: Mehmetçiğin Kurşunuyla İndirilmeliydi Αχμέτ Ντουράν Μπουλούτ (Κ)
Κατόπιν, ο βουλευτής συμμετείχε σε διαδήλωση των Γκρίζων Λύκων κατά των κούρδων αυτονομιστών. «Όσοι ακουμπήσουν τη σημαία, θα τους σπάσουμε τα χέρια» φώναζαν οι Γκρίζοι Λύκοι.
Την οργή του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το κατέβασμα της τουρκικής σημαίας από ένα μικρό διαδηλωτή κουρδικής καταγωγής.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα. Το γεγονός ότι [ο διαδηλωτής] είναι ένα παιδί δεν μας αφορά. Θα πληρώσει το τίμημα με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνοι που τον έστειλαν εκεί. Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί μόνο και μόνο επειδή το πρόσωπο που επιτέθηκε στο ιερό μας [σύμβολο] με τέτοιο τρόπο είναι ένα παιδί », δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ρουχανί στην Άγκυρα.