Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Αριστούχος του Μετσοβίου, στέλεχος εταιρείας, έγινε άμισθος ιερέας

Ο 25χρονος Μ. Παπανικολάου χειροτονήθηκε ιερέας στις 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και από τότε πηγαίνει στη δουλειά του ντυμένος με ράσο.
Είναι αριστούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και στέλεχος μεγάλης εταιρείας φωτισμού και αυτοματισμού στην Αθήνα. Ο νεαρός ιερέας ετοιμάζεται να φύγει το καλοκαίρι για το Μπουρούντι της Αφρικής.
Αυτές τις μέρες ο νεαρός ιερέας τελεί τις λειτουργίες της Μεγάλης...
Εβδομάδας στο χωριό Προμύρι του Πηλίου, όπου θα βρίσκεται με την οικογένειά του - τη σύζυγο και το μόλις 3 μηνών αγοράκι τους, όπως αναφέρει το Εθνος.
Από τα διπλανά Ανω Λεχώνια κατάγεται η μητέρα του, Ασημίνα Κοντογεωργίου, και ο Μ. Παπανικολάου έχει στενούς δεσμούς με την περιοχή. Η μητέρα του και ο πατέρας του, Νικόλαος, καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δέχτηκαν με χαρά την απόφασή του και τον στηρίζουν απόλυτα.

Ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο ωρίμασε η απόφασή του να χειροτονηθεί ιερέας και μόλις αποκαταστάθηκε επαγγελματικά, απευθύνθηκε στον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιο.
Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να αναλάβει ενορία και να είναι συνεπής στα ιερατικά του καθήκοντα, γι΄ αυτό ο 25χρονος κληρικός θα βρίσκεται τις εορτές στον Βόλο και τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα θα διακονεί στο μετόχι της Μονής Χρυσοπηγής στο Παγκράτι.

Ο Μ. Παπανικολάου περιμένει το καλοκαίρι να πάρει την άδειά του, όχι για να πάει διακοπές, αλλά για να βρεθεί στην ιεραποστολή στο Μπουρούντι της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου