Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

H Ξάνθη, οι Γκρίζοι Λύκοι και ο Σύριζα…


του Κώστα Σαμάντη

Στις 30 Ιουνίου ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα μειονοτικών συλλόγων της Θράκης, να χρησιμοποιούν τον όρο “τουρκικός/ή” στην ονομασία τους ενάντια στα όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης και μετά τις, επίσης, απορριπτικές αποφάσεις των Εφετείων.

Το Σάββατο, 10 Ιουλίου, διοργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση αυτή και στην οποία συμμετείχαν “δημοκράτες” συμπολίτες μας, όπως ο κύριος στην φωτογραφία (που βλέπουμε αριστερά) και ο οποίος κάνει τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων, Τούρκων εθνικιστών και φασιστών.

Στις 9 Ιουλίου η Αυγή σε δημοσίευμά της περιγράφει το ενεργούμενο του τουρκικού προξενείου ως παράγοντα πολιτισμού και ειρηνικής διαβίωσης. Σε αυτό επίσης περιέχονται δηλώσεις:

•του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, ότι ο καθένας στη Θράκη εδώ και αιώνες έχει την ταυτότητά του,

•του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, άρα και της ονοματοδοσίας των συλλόγων, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων

•και του αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ ότι η απόφαση φανερώνει την αδιαλλαξία και το δογματισμό που επικρατεί εδώ και δεκαετίες όσον αφορά τα δικαιώματα της μειονότητας της Θράκης.

Κατά τα άλλα όλα καλά στη Δημοκρατία του Ραγιαδιστάν…

 

 https://ardin-rixi.gr/archives/236437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου