Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Τουρκοσειρές: Ο κόσμος χάνεται αλλά το κανάλι STAR το… βιολί του!

OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 20 – 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Είναι πραγματικά απογοητευτικό,
– η Τουρκική επιθετικότητα να οδηγεί ολόκληρο τον Ελληνικό στόλο στο Αιγαίο έτοιμο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο παραβίασης της Ελληνικής ΑΟΖ από τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος,
– το τουρκικό Ναυτικό να εκπέμπει συνεχώς μηνύματα προς όλους τους ναυτιλομένους στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, με το οποίο να καλεί όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα ή βρίσκεται σε κίνδυνο, να ειδοποιεί τους Τούρκους,
– να ακούμε συνεχώς από τα πιο επίσημα τουρκικά χείλη δηλώσεις του τύπου «Κανείς στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την άδεια μας»,
– να στήνονται κακόγουστες, φανταχτερές παραστάσεις «μετατροπής» του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας σέ τέμενος, λες και ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλάζει μορφή με τα καραγκιοζλίκια ενός ανεγκέφαλου καραγκιόζη. 

και ο εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός STAR, να συνεχίζει καθημερινά την μετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι σαν να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως!
Η έλλειψη οποιασδήποτε ευαισθησίας στις δικαιολογημένες εκκλήσεις προς τον τηλεοπτικό σταθμό STAR να σταματήσει επιτέλους την μετάδοση της μοναδικής τουρκικής τηλεοπτικής σειράς-σιδηρόδρομο των χιλίων επεισοδίων, στην οποία δυσκολεύεται κανείς να διακρίνει τις έννοιες αρχή-μέση-τέλος, δυστυχώς πέφτουν στο κενό.
Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR  συνέχισε και την εβδομάδα 20-24 Ιουλίου 2020 να μεταφέρει την τουρκική γλώσσα μέσα από τους δέκτες του, υποβάλλοντας στο υποσυνείδητο ή στην συνείδηση ανυποψίαστων  τηλεθεατών αισθήματα συμπάθειας για τις περιπέτειες χαριτωμένων και πανέμορφων μικρών κοριτσιών που άθελά τους υπηρετούν την προπαγάνδα των τούρκων ισλαμιστών. Τα εκατοντάδες επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς που μεταδίδεται καθημερινά, δεν διαφέρουν και πολύ από τα προηγούμενα και κάθε φορά διανθίζονται με ένα από τα «θέματα» μιας αρχικής «συνταγής» (αμνησία, απαγωγή, αυτοκινητιστικό δυστύχημα, απόπειρα δολοφονίας κ.ο.κ.ε.).
Την εβδομάδα 20-24 Ιουλίου 2020 μεταδόθηκαν συνολικά πέντε εκπομπές τουρκικής σειράς, έναντι επτά, δέκα και δεκαπέντε εκπομπών των αμέσως προηγούμενων εβδομάδων, πριν δηλαδή σταματήσει η μετάδοση δύο τουρκικών σειρών από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, την εβδομάδα 20-24 Ιουλίου 2020 οι εταιρίες που διαφημίστηκαν σε τουρκικά σήριαλ περιορίστηκαν σε 45 (έναντι 64 της αμέσως προηγούμενης εβδομάδος) και τα διαφημιστικά μηνύματα σε 114 (έναντι 179 της προηγούμενης εβδομάδος).
Από τις 45 εταιρίες που διαφημίστηκαν σε τουρκικές σειρές την εβδομάδα 20-24 Ιουλίου 2020, το 73% μετέδωσε μόνο ένα ή δύο διαφημιστικά μηνύματα ολόκληρη την εβδομάδα (19 εταιρίες ένα και άλλες 14 δύο διαφημιστικά μηνύματα).
Σύμφωνα με όσα κατέγραψε το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική Τηλεόραση, η γιγαντιαία πολυεθνική εταιρία Procter & Gamble με 13 διαφημιστικά μηνύματα αναδείχθηκε ο μοναδικός  «Χρυσός Χορηγός» της εβδομάδος 20-24 Ιουλίου 2020:
Επειδή ο τηλεοπτικός σταθμός STAR συνεχίζει την μετάδοση τουρκικής προπαγανδιστικής σειράς «ήπιας ισχύος» από το εθνικό δίκτυο, το βάρος της ελπίδας για τον τερματισμό της μετάδοσης του, πέφτει στις εταιρίες που συνεχίζουν ακόμα να διαφημίζονται στην τουρκική αυτή σειρά.
Το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός, κάνει και πάλι έκκληση στις εταιρίες αυτές να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή των διαφημιστικών τους μηνυμάτων την μοναδική τουρκική τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται πλέον από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.
Η βάναυση και άκρως επικίνδυνη τουρκική νοοτροπία «Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου δικά μου» είναι βέβαιο πως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε εκρηκτικά αδιέξοδα, αλλά κάποιοι καναλάρχες φαίνεται πως ιεραρχούν το χρήμα πάνω από κάθε άλλη αξία, συνεχίζοντας την μετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Η απάντηση μας δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: «Παίζουνε τούρκικο; Αλλάζουμε κανάλι!»
Το σύνθημα αυτό πρέπει να γίνεται ολοένα και ισχυρότερο μέχρι να σταματήσει η μετάδοση και της τελευταίας σειράς τουρκικής προπαγάνδας από την ελληνική τηλεόραση.
Το International Hellenic Association ξεκαθαρίζει για πολλοστή φορά πως δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα με τους απλούς τούρκους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν το ίδιο από τα «αγαθά» των φανατικών ισλαμιστών που κυβερνούν την σημερινή Τουρκία (φυλακίσεις, διώξεις, στραγγαλισμός ελευθερίας, διαφθορά κ.α.π.) και ότι οι Έλληνες θα έχουμε πάντα απλωμένο χέρι βοήθειας σε όσους καταδιώκονται από το φασιστικό καθεστώς των φανατικών ισλαμιστών της Τουρκίας.
Τέλος, καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε στον υπερφίαλο Τούρκο ισλαμιστή που οδηγεί την Τουρκία στα βράχια απειλώντας συνεχώς όλους τους γείτονες του, τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου (1933-1945) Franklin D. Roosevelt για τους Έλληνες:
«Την 28η Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα δόθηκε μια προθεσμία τριών ωρών για να αποφασίσει σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη, αλλά ακόμα κι αν δίνονταν τρεις ημέρες ή τρεις εβδομάδες ή τρία έτη, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντι του το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας».
Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος όλων των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων στην μοναδική τουρκική σειρά-βιτρίνα που μεταδίδεται πλέον από την ελληνική τηλεόραση, για την εβδομάδα 20-24 Ιουλίου 2020:
Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ
Περισσότερες πληροφορίες στην ενότηταΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου