Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι αγρότες επόμενοι στόχοι του μνημονίου


 
 
 
 
 
 
 
 
 
του mitsos175

Σε δυο κατηγορίες η ΝΔ έχει ακόμα αξιοπρεπή ποσοστά. Στους ηλικιωμένους και τους αγρότες. Στους συνταξιούχους θα έχει πολλές απώλειες, άλλωστε κάνει τις εκλογές πριν το κόψιμο των επικουρικών αλλά και της κύριας σύνταξης, που είχε προγραμματίσει, αν περνούσε η αποστασία για τον.. Πρόεδρο.

Η Αριστερά σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες εκτός φυσικά των ελαχίστων εφοπλιστών και βιομηχάνων έχει συντριπτικό προβάδισμα. Στους νέους πχ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τετραπλάσιους ψηφοφόρους από τη γερασμένη ΝΔ! Γι αυτό 100.000 νέοι δεν πρόκειται να ψηφίσουν σ' αυτές τις εκλογές.

Στόχος της ΝΔ είναι το 25% και μονοψήφια διαφορά χωρίς αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, που θα... επιτρέψει στο Σαμαρά να κρατήσει, όπως πιστεύει, τα ηνία και μετά την εκλογική συντριβή, δεδομένου ότι προωθεί στενούς προσωπικούς του φίλους. Γνωρίζει πως ο φόβος δεν περνά και αρχίζει τα απίθανα ψέματα. Με όπλο τις επιδοτήσεις επιχειρεί να συγκρατήσει τη φυγή των αγροτών, που είναι εξαγριωμένοι με τον ΕΝΦΙΑ και τα υπόλοιπα χαράτσια.

Παρόλη τη ρητορεία οι αγρότες θα ήταν ο επόμενος στόχος του μνημονίου. Ο ΕΝΦΙΑ, αν τα σχέδια της κυβέρνησης είχαν ευοδωθεί, θα πολλαπλασιάζονταν. Μια εκστρατεία λάσπης με λαγούς τα κανάλια ήταν έτοιμη για μετά την Προεδρική εκλογή. Οι αγρότες θα κατηγορούνταν από τη ΝΔ ούτε λίγο ούτε πολύ ως "απατεώνες" με αφορμή τις επιδοτήσεις, που κάποια γαλάζια κομματόσκυλα παίρνουν πράγματι παράνομα. Μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων θα περικόπτονταν από τη δωσίλογη κυβέρνηση Σαμαρά. Με άλλοθι την ίδια τη διαφθορά των γαλάζιων λαμογιών η έντιμη πλειοψηφία των αγροτών θα έχανε πολύ περισσότερα από όσα η ΕΕ τους έδωσε ως τώρα.

Ας ψάξουν να δουν τι οδηγίες έδωσε η Τρόικα και τι προβλέπει το μνημόνιο για αυτή τη χρονιά που με ευλάβεια τηρεί ο ψεύτης και παντελώς ανήθικος απερχόμενος πρωθυπουργός. Ήδη τα προβλήματα της αγροτικής τάξης είναι άπειρα και διαρκώς συσσωρευμένα, τόσο όσον αφορά τα δάνεια από τις τράπεζες, όσο και την παραγωγή.

Είμαι βέβαιος ότι τα ψέματα που λέει πίσω από του μπάτσους στις στημένες περιοδείες του ο Σαμαράς δεν θα έχουν αυτή τη φορά καμιά ανταπόκριση. Η δουλειά του ΚΚΕ και της αντιπολίτευσης γενικότερα σε αυτό τον τομέα, θα είναι, να αναδειχτεί η αδιέξοδη πολιτική των χαρατσιών που κατέστρεψε την ελληνική αγροτιά. Στελέχη θα κάνουν περιοδείες στην επαρχεία και θα μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας με στοιχεία από ανθρώπους που σέβονται τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών και γνωρίζουν τα αιτήματά τους.

Μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα είναι ότι η ΝΔ είναι πλέον κάτω του ορίου του 20% με άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς. Οι ΑΝΕΛ, που τόσο ελπίζει ο σαμαράς να μην είναι στη βουλή, θα είναι μέσα. Έχουν 1-2% μεγαλύτερο ποσοστό από ότι τους δίνουν οι πλαστές δημοσκοπήσεις. Τα δεκανίκια που έβγαλαν τη μάσκα του κεντροαριστερού και φάνηκε τι είναι αλήθεια, φυλλοροούν κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα του ΓΑΠ έχει πολύ μικρό, ελάχιστο ποσοστό. Αν και έχει μεγάλη "δημοφιλία". 1000 μπινελίκια και βρισιές την ώρα! έχει η ιστοσελίδα του. Πιθανότατα να γίνει αιτία το ΠΑΣΟΚ να μην μπει στη βουλή.

Με το Γιωργάκη και τον Κουβέλη θα κάνουμε πολλά, μα πολλά ανέκδοτα στις εκλογές, αφού ο κόσμος πανηγυρίσει την συντριβή του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Δεκαπέντε και σήμερα μείνανε..

από το «Βαθύ Κόκκινο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου