Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: O τιμοκατάλογος για σπάσιμο ποδιών και χεριών!!!


Σπάσιμο ποδιών και χεριών: 300 ευρώ.
Εμπρησμός αυτοκινήτου: 1.000 ευρώ.
Στο νοσοκομείο για ένα μήνα: 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mark Lowen στο BBC, τα μέλη της Χρυσής Αυγής όχι μόνο εκτελούσαν συμβόλαια, αλλά είχαν και συγκεκριμένη ταρίφα για κάθε βλάβη που θα προκαλούσαν! Για τον τιμοκατάλογο «υπηρεσιών»,  το BBC επικαλείται μαρτυρία πρώην μέλους της οργάνωσης, η οποία περιέχεται σε θέμα με τίτλο « Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη αλλιώς θα σε κάψω ζωντανό (Greece’s Golden Dawn: «Don’t say a word or I’ll burn you alive»).
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώην μέλος που μίλησε στο βρετανικό δίκτυο: «είχαν γκλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός. Μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους. Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή». Το ρεπορτάζ παραθέτει και την μαρτυρία ενός Πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε τρεις φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Από τις αρχές δεν πραγματοποιήθηκε καν έρευνα γιατί είναι ξένος.

Το νεοναζιστικό κόμμα της Ελλάδος είναι σε χαώδη κατάσταση και ακέφαλο, καταλήγει το ρεπορτάζ. Παρόλα αυτά, σημειώνει ο Lowen, «η κυβέρνηση μπορεί να διέλυσε τη δομή του κόμματος, αλλά η απομάκρυνση της ιδεολογίας του και η επαναφορά των οπαδών του από τα άκρα θα είναι η πραγματική πρόκληση».
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24363776

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου