Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Με χρηματοδότηση Σόρρος. Δύο νέα βιβλία ιστορίας των Βαλκανίων από τους εθνοαποδομητές Χριστίνα Κουλούρη και Κώστα Καρρά


Με την ενεργό στήριξη και συμμετοχή του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο τα δύο νέα βιβλία Ιστορίας, που εξέδωσε το «Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»,που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Τα βιβλία αυτά προορίζονται για τη διδασκαλία της Ιστορίας στα βαλκανικά κράτη και «στοχεύουν στην κατανόηση μεταξύ των λαών μέσα από την υιοθέτηση μιας κριτικής ματιάς της Ιστορίας». Καλύπτουν την περίοδο από τον Ψυχρό Πόλεμο έως και το έτος 2008 και έτσι συμπληρώνουν τα τέσσερα προηγούμενα βιβλία του Κέντρου, που εκτείνονται μέχρι και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Καίρια συμβολή στις νέες αυτές εκδόσεις είχαν η καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστίνα Κουλούρη και ο ιστορικός Κώστας Καρράς, οι οποίοι παρουσίασαν στο Ευρωκοινοβούλιο τις νέες εκδόσεις.
Θυμίζουμε ότι η Χριστίνα Κουλούρη, ήταν η αγαπημένη συνεργάτης και δεξί χέρι της γνωστής Θάλειας Δραγώνα. (Η Θάλεια Δραγώνα ήταν η ευνοούμενη συνεργάτης της Μαριάννας Κουτσίκου η οποία έγραψε τα περί συνωστισμού που προκάλεσε τους νεκρούς στην Σμύρνη).
Θυμίζουμε ακόμη ότι και οι δύο είναι δημιουργήματα του γνωστού εθνοαποδομητή  τ. καθηγητή του Παντείου Αντώνη Λιάκου, στον οποίο ο Νίκος Φίλης ανέθεσε την διεύθυνση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και την κατάρτιση του Εκπαιδευτικού προγράμματος που ήδη ισχύει.
Θυμίζουμε τέλος ότι το ίδρυμα Τζωρτζ Σόρος χρηματοδοτεί και στηρίζει το«Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ε.Π.ΜΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου