Τρίτη 19 Μαΐου 2015

110 Χρονων γιαγιά, μαρτυρεί τις σφαγές στον Πόντο (βίντεο)


Η γιαγιά Παρθένα που συγκλονίζει με τη μαρτυρία της,
τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 111 χρόνια της
genoktonia
Με τις ευχές όλων μας να συντροφεύουν την Πόντια γιαγιά Παρθένα Σαχινίδου, που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ένα πρόβλημα υγείας, και με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου), παρουσιάζουμε τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο pontos-news.gr και στον εκδότη-δημοσιογράφο Σάββα Καλεντερίδη.
Η γιαγιά Παρθένα που συγκλονίζει με τη μαρτυρία της, τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 111 χρόνια της και της ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει. Αυτόν τον καιρό ταλαιπωρείται από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τον περασμένο Αύγουστο, αλλά όπως ανέφερε στο pontos-news.gr ο γιος της, Κώστας Σαχινίδης, έχει διαύγεια και ζει μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Η Παρθένα Σαχινίδου γεννήθηκε στο Ατσαρτσούχ και μεγάλωσε στον μικρό οικισμό Τσιφλίκ ή Κεϊράν. Ξεριζώθηκε σε ηλικία 12 ετών από το χωριό της στη Νεοκαισάρεια.
Ήρθε στην Ελλάδα, έζησε μετά πέντε χρόνια στον Καναδά και την τελευταία οκταετία βρίσκεται στην Αθήνα. Γονείς της ήταν ο Ακρίτας Σαχινίδης και η Μαρία Κυριλλίδη. Στο βίντεο η γιαγιά Παρθένα μιλάει για τον τόπο της, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Τούρκοι και τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου