Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Σχόλιο του Ν. Χειλαδάκη στο άρθρο του Μητροπ. Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου “Η νέα Ελλάδα και η νέα Τουρκία”

image1.jpg-635439517771718750.jpg

Το άρθρο του σεβασμιότατου Αλεξανδρουπόλεως είναι από την αρχή μέχρι το τέλος μια μεγάλη αντινομία ενώ αγνοεί με φανερό τρόπο την σημερινή πραγματικότητα και το πώς φτάσαμε ως εδώ. Κατ’ αρχήν το Νέα Ελλάδα και Νέα Τουρκία, όπως επαγγέλλεται το άρθρο, παραπέμπει άμεσα..
στη Νέα Εποχή όπου θα υπάρχει μια θρησκεία, ένα νόμισμα και μια παγκόσμια κυβέρνηση. Από την μια το άρθρο επισημαίνει το πώς μας πολέμησαν για να εξολοθρεύσουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας και από την άλλη, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας προτρέπει εμείς οι ίδιοι να προχωρήσουμε στην… σταδιακή μετάλλαξη μας έτσι ώστε να διευκολύνομαι αυτό το έργο του αφανισμού της ταυτότητας μας και να υποδεχτούμε αυτόν τον Νέο Κόσμο με την… «ανωτερότητα» που μας διακρίνει.
Το άρθρο αγνοεί σκόπιμα σημαντικές εξελίξεις της τουρκικής κοινωνίας και το πόσο ισλαμοποιείται συνεχώς, (μέσα σε εφτά χρόνια κτίστηκαν 80.000 τζάμια) σε όλο και πιο ακραίες θέσεις. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως οι Τζιχαντιστές εξαπλώνονται σαν επιδημία σε ευρεία κοινωνικά στρώματα στην γειτονική χώρα. Η Τουρκία σήμερα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Από την μια κυβερνάται ένα ισλαμικο-εθνικιστικό καθεστώς που διακατέχεται από ένα άκρατο επεκτατισμό και από την άλλη εξελίσσεται μια κρίση ταυτότητας που όμως αδυνατεί να εκδηλωθεί γιατί προσκρούει στο δικτατορικό καθεστώς του Ερντογάν που θα γίνεται όλο και πιο αυταρχικό. Ο σημερινός τουρκικός επεκτατισμός είναι ο πιο επικίνδυνος γιατί για πρώτη φορά συνδυάζει το εθνικιστικό με το θρησκευτικό στοιχείο.
Το δικό μας πολιτικό κατεστημένο, σε αντίθεση με το τουρκικό που υπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα, είναι ξεπουλημένο και έχει παραδώσει με προδοτικό τρόπο την εθνική μας κυριαρχία σε ξένους μισέλληνες, αδίστακτους τοκογλύφους που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας. Αυτά για τον σεβασμιότατο είναι… «ψηλά γράμματα». Η Ορθοδοξία πολεμιέται με κάθε μέσο όχι μόνο από το πολιτικό κατεστημένο αλλά και από τους ίδιους τους ιεράρχες που συναγωνίζονται σε οικουμενιστικές εκδηλώσεις. Αν αυτές οι εκδηλώσεις θεωρούνται σαν «πρόοδος» και σαν η «νέα εποχή της Ορθοδοξίας» που θα πείσει και θα προσελκύσει τον νέο κόσμο στις… πηγές της, τότε συγχαρητήρια για την μεγάλη «ανακάλυψη-διαπίστωση» στον Σεβασμιότατο.
Το να προβάλλουμε την Ορθόδοξη Φιλοκαλία σε αυτούς που την πολεμούν με κάθε μέσο προϋποθέτει και Ορθόδοξους ιεράρχες. Σήμερα δυστυχώς αυτοί είναι ελάχιστοι και μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Να αγνοούμε την οργανωμένη ισλαμική επέλαση κατά της χώρας μας είναι το λιγότερο ανοησία. Η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας δεν έγινε τυχαία και από μια υπογραφή σε κάποια συνθήκη το 1981, αλλά βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου για τον αφανισμό του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας που βρήκε έδαφος εφαρμογής από τις ξεπουλημένες ελληνικές κυβερνήσεις. Αν και αυτό δεν είναι αντιληπτό, τότε πολλοί μπορεί να εθελοτυφλούν και να ισχυρίζονται ότι επιθυμούν, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο σκληρή.
Στους πολύ δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που ζούμε και με τις φρικτές γενοκτονίες που εξελίσσονται στο ευρύ περιβάλλον μας, εκείνο που απαιτείται είναι όχι φιλολογικές «ανακαλύψεις» για Νέες Εποχές, αλλά ύψιστο φρόνημα αντίστασης για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Αυτό μας έχει απομείνει σαν ύψιστη παρακαταθήκη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου