Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ακουσέ με Σταύρο...


Έχασε την πρωτοτυπία της η άλλοτε εφημερίδα της δημοκρατικής παράταξης που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Ή φαίνεται πως ο Σταύρος Ψυχάρης πήγε διακοπές και γι’ αυτό στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μπήκε η επιστολή ενός αναγνώστη με τίτλο «Ακουσέ με Αντώνη».
Κατ’ αρχάς τέτοιες επιστολές έχουμε στείλει στον πρωθυπουργό και επωνύμως εμείς εδώ στο Antinews χωρίς μάλιστα τον κρυφό δόλο που έχει μια ενέργεια όταν την κάνει ο ΔΟΛ. Σιγά τα μεγάλα ..
μυστικά και τις φοβερές αλήθειες που περιέχει η επιστολή του Βήματος.
Λέει ο… αναγνώστης εκ Μεσσηνίας που φαίνεται να ξέρει πολλά ότι πρέπει ο πρωθυπουργός να πάει σε μια γενναία αλλαγή του φορολογικού συστήματος. «Την προσδοκούν οι πολιτικοί φίλοι σας που δεν καταλαβαίνουν πολλά…», λέει η επιστολή η οποία καταλήγει: «Δεν μπορεί να πηγαίνουμε από την Αθήνα στην Καλαμάτα σε δύο ώρες με το φορολογικό σύστημα να έχει κολλήσει στο εξάωρο μέσω Αχλαδόκαμπου».
Εντάξει, καταλάβαμε κύριοι στον ΔΟΛ. Θέλετε αλλαγή του φορολογικού συστήματος, αυτά τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό κι εμείς. Αλλά πώς θέλετε εσείς την αλλαγή; Γιατί εμείς μπορούμε να κάνουμε μερικές προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει ο πρωθυπουργός τη μεταρρύθμιση:
Για παράδειγμα θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους στους μη έχοντες αφού πρώτα απαιτήσει από τις χρεοκοπημένες εκδοτικές εταιρείες (και τον ΔΟΛ φυσικά πρώτο – πρώτο) να πληρώσουν τα θαλασσοδάνειά τους. Έτσι θα έβρισκε λεφτά για φοροαπαλλαγές.
Θα μπορούσε επίσης ο πρωθυπουργός να αυξήσει τη φορολογία σε όσους –σαν τους εκδότες- έχουν μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία. Έτσι κάτι θα έμενε και για τους μη έχοντες.
Θα μπορούσε η κυβέρνηση να απαιτήσει λεφτά από τις εταιρείες που ελέγχουν οι νταβατζήδες της ενημέρωσης για τις άδειες για τα τηλεοπτικά κανάλια.
Θα μπορούσε να κυνηγήσει τους μεγαλοεκδότες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό αλλά δεν πληρώσουν στο εσωτερικό.
Θα μπορούσε να αλλάξει το φορολογικό σύστημα και να πιάνει όσους κάνουν εικονικές πωλήσεις ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όσους εκβιάζουν τράπεζες και επιχειρήσεις για να τους πληρώσουν χορηγίες και διαφημίσεις.
Θα μπορούσε βεβαίως να πιάσει το μεγάλο χωνί που λέγεται Μέγαρο Μουσικής το οποίο χρωστά πάνω από 200 εκατ. και ο προϋπολογισμός συνεχίζει να το χρηματοδοτεί στο όνομα του Πολιτισμού που το Βήμα στηρίζει πάντα.
Θα μπορούσε να κάνει κι άλλα ο πρωθυπουργός στο όνομα της φορολογικής μεταρρύθμισης. Έτσι θα ήταν ευχαριστημένοι και οι εκ Μεσσηνίας, κι όχι μόνο, πολιτικοί του φίλοι. Ελπίζουμε να τα… ακούει αυτά ο κύριος Σταύρος Ψυχάρης.
Η επιστολή στο Βήμα
«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Ακουσέ με, Αντώνη!
Σας γράφω την επιστολή αυτή για την περίπτωση που είστε ανεπαρκώς πληροφορημένος για το τι συμβαίνει στο βασίλειο του Φρανκενστάιν με θύματα τους φορολογουμένους.
Βεβαίως το ελληνικό κράτος ανέκαθεν "έπινε το αίμα" του λαού προκειμένου να έχει χρήματα πρωτίστως για να εξυπηρετεί τα στίφη των αργόμισθων που λυμαίνονται το Δημόσιο Ταμείο. Είναι περιττό να σημειωθεί ότι το αδηφάγο Δημόσιο, άπληστο και ανεξέλεγκτο, φρόντιζε για την αύξηση των εισοδημάτων του διά της φορολογίας.
Ομολογουμένως, ο "πρωταθλητισμός" της φορολογίας ήταν προσεκτικός ως την ημέρα που ξέσπασε η κρίση. Μόλις η οικονομία πήρε τον κατήφορο, οι φοροεισπράκτορες ξεσάλωσαν. Θα μπορούσε κανείς να πανηγυρίζει για την αύξηση κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ και πλέον των φόρων. Αλλά στη χώρα μας, όπως επανειλημμένως έχει γράψει "Το Βήμα", προτού προλάβεις να πεις "Δόξα σοι ο Θεός" αναγκάζεσαι να αναφωνήσεις "Βοήθα, Παναγιά".
Διότι, κύριε Πρόεδρε, ο απλός πολίτης, ο ψηφοφόρος σας, δεν αντιλαμβάνεται πού το πάνε οι συνεργάτες σας.
Πώς είναι δυνατόν, π.χ., να φορολογούνται τα ακίνητα με φόρο προσόδου, με φόρο μεταβιβάσεως, με φόρο υπεραξίας, με φόρο κατοχής, με φόρο για τα δάνεια;
Είναι πολλά αυτά που δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί φίλοι σας. Ορισμένοι προσδοκούν, τώρα που απήλθε η τρόικα και ταυτοχρόνως εξέλιπαν οι έριδες στο υπουργείο Οικονομικών (όλοι γνωρίζουμε τι εννοώ), να δώσετε εντολή να ξεκινήσει μια μεγάλη αλλαγή στο φορολογικό σύστημα.
Δεν μπορεί να πηγαίνουμε από την Αθήνα στην Καλαμάτα σε δύο ώρες με το φορολογικό σύστημα να έχει κολλήσει στο εξάωρο μέσω Αχλαδόκαμπου.

Ένας ψηφοφόρος σας
(εκ πατρός τε και μητρός Μεσσήνιος)»

www.antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου