Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

O Tζεβελέκος επικοινωνιακή νάρκη της κυβέρνησης για να ξεχάσουμε τα λαμόγια των Εξοπλιστικών και του Τ.Τ.



 
Mε φερετζέ το υπαρκτό σκάνδαλο των Μ.Κ.Ο η κυβέρνηση της συγκάλυψης των σκανδάλων του Τ.Τ. και των Εξοπλιστικών τα οποία ακολούθησαν την συγκάλυψη του σκανδάλου της  Siemens, έρχεται να θολώσει επικοινωνιακά τα νερά.
Κάθε μέρα πετάει στους χαχόλους-έτσι μας θεωρεί-ένα νέο σκάνδαλο και χρησιμοποιώντας τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, πασχίζει τα καλύψει τα προηγούμενα.
Μόνο που το σκάνδαλο των Εξοπλιστικών είναι κολοσιαίο και σ΄ αυτό εμπλέκονται ακόμη και πρωθυπουργοί, πέρα από τους σεσημασμένους μηντιάρχες.
Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια αφού πρώτα φωτογράφισαν τους Λιακουνάκο-Παπαντωνίου στην συνέχεια και αφού αφέθηκε ελεύθερος και ο Ευσταθίου, η υπόθεση σκεπάσθηκε με την δεξιοτεχνία που η γάτα σκεπάζει τις ακαθαρσίες.
Η νέα επικοινωνιακή φούσκα έχει πρωταγωνιστή κάποιο δημοσιογράφο Τζεβελέκο που ψάρευε νάρκες σε θολά νερά.
Χορό εκατομμυρίων- για την ακρίβεια, εννέα- έστησαν επιτήδειοι υπό τον "ανθρωπιστικό" σκοπό της αποναρκοθέτησης περιοχών του Λιβάνου.

Κάτω από την ομπρέλα τούτη των αγαθών προαιρέσεων, λειτούργησε μια καλοστημένη κομπίνα, καταλεηλάτησης του κρατικού κορβανά.

Εμπνευστής του "οράματος" τούτου φέρεται να είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, ο οποίος έχοντας υψηλές διασυνδέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ αυτών και τον έτερο διωκόμενο, Άλεξ Ρόντο, άλλοτε στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο εν λόγω υπουργείο.

Το γαϊτανάκι βέβαια, δε σταματάει στους Τζεβελέκο-Ρόντο, καθώς στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν βρεθεί , η σύζυγος του δημοσιογράφου, δύο εν  ενεργεία ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι και τέσσερις συνταξιούχοι.

"Ο έλεγχος των παραστατικών που υποβάλλονταν από τη ΜΚΟ από πλευράς της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών ήταν ανύπαρκτος" δήλωσε ο Ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης, διευθυντής της οικονομικής αστυνομίας. Παρά ταύτα, η χρηματοδότηση γινόταν κανονικά κι απρόσκοπτα, έως το 2004.

Είναι εντυπωσιακό πάντως, ότι ουδείς γνωρίζει αν τελικώς οι αποναρκοθετήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ή όχι.

Το σίγουρο είναι ότι στα παραστατικά της ΜΚΟ, συμπεριλήφθηκαν ακόμα και τα έξοδα...διατροφής του ζεύγους Τζεβελέκου.


Μιλώντας στο Έθνος, ο Αλεξ Ρόντος, είπε πως κατά την θητεία του στην υπηρεσία διεθνούς Ανάπτυξης του υπουργείου Εξωτερικών, ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που προβλεπόταν από ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο χαρακτήρισε προβληματικό και ελλιπές.

Πρόσθεσε δε ότι επανειλημμένως είχε θέσει το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου και υιοθέτησης της εμπειρίας άλλων χωρών, για την ύπαρξη αποτελεσματικού ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου και υλοποίησης του έργου των ΜΚΟ, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση.

Σε παρέμβασή του στον RealFm ο κ. Ρακιντζής εξήγησε μάλιστα ότι: "Στο υπουργείο εξωτερικών, υπάρχουν και μυστικά κονδύλια. Οι ΜΚΟ εμφάνιζαν ένα πρόγραμμα, κάποιος υπάλληλος τα ενέκρινε. Από το 2009 και μετά έχουν κοπεί σχεδόν τελείως οι ΜΚΟ".

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος πάντως: "Ψάχνω κάπου 600 ΜΚΟ. Τις στέλνω στις ΔΟΥ να τις διερευνήσουν. Οι περισσότεροι εξαφανίζονται. Όταν γίνουν δίκες μπορεί να υπάρξουν συμπεράσματα".


 http://kourdistoportocali.com/post/33376/tzevelekos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου