Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Το Μέγαρο Μαξίμου ταξίδεψε με το learjet

O Αντώνης Σαμαράς με τον Δημήτρη Μελισσανίδη 

“ Ο Στέλιος Σταυρίδης υπήρξε προσωπική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και η τοποθέτησή του στην θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκε, επί των ημερών της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις ψήφους των βουλευτών αυτών των τριών κομμάτων (πλην του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε δηλώσει παρών), αλλά και με τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.  ”
 http://www.periodista.gr/
Μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης ταξίδευψε με το ιδιωτικό learjet του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη με τον οποίο από κοινού και παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα την περασμένη Δευτέρα έβαλαν τις υπογραφές του για την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση του.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν ερχόταν στο φως της δημοσιότητας η σκανδαλώδης μετακίνηση του Σταυρίδη από την Αθήνα στην Κεφαλονιά με το προσωπικό αεροσκάφος του επιχειρηματία στον οποίο δόθηκε έναντι πινακίου φακής ο ΟΠΑΠ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν θα τον εκπαραθύρωνε ποτέ. Διότι πρέπει να είναι αφελής κανείς ώστε να πιστεύει ότι είτε το Μέγαρο Μαξίμου, είτε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν γνώριζαν πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης … προθυμοποιήθηκε να διευκολύνει σε ότι έχει να κάνει με την μετάβασή του στην εξοχική του κατοικία τον κύριο Σταυρίδη.

Η πολιτική ευθύνη για την κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής πολιτικής ηγεσίας και επιχειρηματικών συμφερόντων βαραίνει κυρίως τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για την ειδική σχέση του οποίου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχουν γραφτεί τόσα πολλά εδώ και πολύ καιρό και έχουν έρθει στην επιφάνεια στοιχεία, τα οποία είναι ενδεικτικά του πολιτικού και επιχειρηματικού «παιχνιδιού» που «παίζεται» σε βάρος του ελληνικού λαού και υπέρ της ολιγαρχίας και της νεότευκτης διαπλοκής.

Ο Στέλιος Σταυρίδης υπήρξε προσωπική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και η τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκε, επί των ημερών της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις ψήφους των βουλευτών αυτών των τριών κομμάτων (πλην του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε δηλώσει παρών), αλλά και με τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Με ορμή τότε ο Στέλιος Σταυρίδης απαντούσε στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ότι «το μεγαλύτερο ξεπούλημα είναι η απραξία». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, ο Στέλιος Σταυρίδης δήλωνε ότι «τα χρήματα αυτά δεν θα τα βλέπαμε ούτε στον ύπνο μας», ενώ είναι γνωστό ότι θα μπορούσε ο ΟΠΑΠ να πουληθεί σε τιμή δωδεκαπλάσια επί των ετήσιων κερδών του. Είναι προφανές ότι ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε όλες τις παραπάνω ενδεικτικές περιπτώσεις δεν μετέφερε μόνο την προσωπική του άποψη, αλλά και την γενική αντίληψη του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Για να ολοκληρώσει την καταστροφική πολιτική του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε ως εκτελεστικά όργανα των πολιτικών αποφάσεων τους δογματικούς της αγοράς. Ένας από αυτούς είναι και ο νεοφιλελεύθερος Στέλιος Σταυρίδης, ο οποίος ήταν γνωστός βέβαια στο Μέγαρο Μαξίμου από τη θητεία του τόσο στην κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», όσο και στα τσιμέντα «Ηρακλής» την περίοδο της ιδιωτικοποίησης τους.. Για την ιστορία μόνο πρέπει να υπενθυμιστεί ότι η τοποθέτηση του στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ήρθε λίγο μετά την παραίτηση, για παράδειγμα, του προέδρου της «Ελληνικά Ακίνητα Α.Ε.», επειδή εκείνος είχε διαφωνήσει με την επιχειρούμενη εκποίηση του Σαρωνικού. Η τοποθέτησή του λοιπόν στο ΤΑΙΠΕΔ υπήρξε σαφές μήνυμα το οποίο εστάλη προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Σταυρίδης και ο κάθε πρόθυμος Σταυρίδης διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι αναγκαία ως προαπαιτούμενα για την τοποθέτηση στον φορέα που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αντικρατικιστική αντίληψη σε συνάρτηση με το γεγονός ότι πρόσωπα σαν τον Σταυρίδη εκλαμβάνουν την ανάπτυξη ως αποτέλεσμα του γενικού ξεπουλήματος, υπό τη μορφή business σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άρα του ελληνικού λαού. Ο υπό παραίτηση πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα πρόσωπο με έντονα εχθρική διάθεση απέναντι σε κάθε τι δημόσιο, σε κάθε τι κρατικό, αλλά ο ίδιος έχει θητεύσει σε κρατικές θέσεις λαμβάνοντας παχυλούς μισθούς, έχει διαπρέψει δηλαδή ως ένας ακόμη κρατικοδίαιτος νεοφιλελεύθερος. Εκτός αυτού διέθετε ακόμη ένα προσόν το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ακροδεξιάς κλίκας που κυβερνά την Ελλάδα: Ο Σταυρίδης είναι σφοδρός πολέμιος της Αριστεράς και θιασώτης της γελοίας και επικίνδυνης για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία θεωρίας των δύο άκρων, όπως επίσης είναι και υμνητής του σημερινού πρωθυπουργού.

Για να τελειώνουμε: Στο learjet του Δημήτρη Μελισσανίδη, δια του Στέλιου Σταυρίδη βρέθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έδωσε μάχη με συνέπεια για το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ. Η παρουσία του πρώην πλέον προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στο αεροσκάφος του επιχειρηματία είναι ενδεικτική της γενικότερης αντίληψης που επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια του κυβερνητικού επιτελείου. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει διακριθεί ήδη για το καθεστώς ευνοιοκρατίας που έχει επιβάλλει υπέρ των κολλητών του πρωθυπουργικού γραφείου και των φίλων επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο story του πλιάτσικου που συντελείται σε βάρος του δημόσιου πλούτου. Με το learjet ταξίδεψε το Μέγαρο Μαξίμου δια του αντιπροσώπου του. Με το learjet ταξίδεψε ουσιαστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου