Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΝΕΦΟ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΔΗΜΑΡ!



http://www.iskra.gr/
ΕΙΣΟΔΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!
Ολοταχώς σε αποκρατικοποιήσεις - ξεπουλήματα προχωρά η κυβέρνηση, με πρώτες, την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της Αγροτικής Τράπεζας σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» (1/7), ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για είσοδο ιδιωτών σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις κρατικές τράπεζες και πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από την επιχειρηματική δράση.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δύο ιδιωτικοποιήσεις που αποτελούν την έναρξη του... ''νέου προγράμματος'' θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.
Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασισθεί η εκχώρηση σε ιδιώτες του λειτουργικού έργου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων, για τον οποίο φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εταιρείες από Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ρουμανία. Για την Αγροτική Τράπεζα το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει διαδικασία ιδιωτικοποίησης μέσω πώλησης ή κλεισίματος (;) θυγατρικών εταιρειών της.
Φυσικά σε περίπτωση κλεισίματος θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας ουδείς ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, καθώς θεωρείται, σχεδόν βέβαιο, ότι θα υπάρξουν μεγάλες περικοπές στο εργασιακό δυναμικό της τράπεζας.
Στελέχη, πάντως, του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι με αυτές τις δύο κινήσεις η κυβέρνηση θα δώσει σαφές δείγμα γραφής προς τις αγορές σχετικά με την πρόθεσή της να επιταχύνει και να εμβαθύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Είναι φανερό πως και η νέα κυβέρνηση, με το... ''αριστερό'' άλλοθι, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι οι... αγορές και όχι το ζωντανό κομμάτι της εργασίας. Τους εργαζόμενους δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου