Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!



ΑΘΛΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΣΩΝ ΛΕΝΕ "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"!

ΟΙ ΤΟΥ "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣ ΦΑΝΕ... ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!

Σε μια άθλια επιχειρήση, που θυμίζει σε αναλγησία τις πρακτικές των φοροεισπρακτόρων του 19ου αιώνα, προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει ενεργοποιήσει διατάξεις που προβλέπουν την κατάσχεση μισθών δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων  για χρέη προς την εφορία.
Πρόκειται για μια αναίσχυντη πράξη που έχει προφανή διττό στόχο:
Πρώτον, να τρομοκρατηθεί ο λαός και να δειλιάσει μπροστά στο κάλεσμα σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων και φορέων να μην πληρώσει τα χαράτσια (έκτακτη εισφορά, ηλεκτροφόρος).
Δεύτερον, να μπει με κάθε τρόπο λίγο ρευστό στα άδεια κρατικά ταμεία ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως πολλές χιλιάδες δεν θα έχουν χρήματα να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως αγορά τροφίμων και φαρμάκων, καταβολή ενοικίου/δόσης στεγαστικού δανείου, εξόφληση λογαριασμών κλπ
Για παράδειγμα όπως κατήγγειλε στο Βήμα 99,5 ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών τη στιγμή που οι τράπεζες τους απειλούν με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (α' κατοικίες κλπ)!
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ταξικό και πέρα για πέρα άδικο μέτρο καθώς εφαρμόζεται:
- σε μια περίοδο όπου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι στενάζουν από τα μνημονιακά φορολογικά, και όχι μόνο μέτρα.
- έχει ως θύμα τα συνήθη υποζύγια (μισθωτούς - συνταξιούχους) τη στιγμή που οι φορολογικοί συντελεστές για τις ΑΕ βρίσκονται στο σκανδαλώδες 20% και όταν οι ίδιες αυτές επιχειρήσεις χρωστάνε πακτωλούς χρημάτων από συμφισμούς ΦΠΑ στην εφορία...
........
Προς το παρόν το μέτρο εφαρμόζεται μόνο εφόσον η οφειλή ξεπερνά τα € 1.000, σίγουρα όμως το όριο αυτό μπορεί να "κατέβει" με μια απλή τροπολογία στη Βουλή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου