Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ελλάδα Κράτος Δικαίου, Τουρκία Κράτος Συμμορία

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις 2 Μαΐου 2018, ο Τούρκος πολίτης Μουσά Αλερίκ, εργάτης στο Δήμο Αδριανουπόλεως, πέρασε εκ παραδρομής στο ελληνικό έδαφος, στην περιοχή των Καστανιών και τον συνέλαβαν οι στρατιωτικοί του παρακείμενου φυλακίου.
Αμέσως δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η περίπτωση του Μουσά Αλερίκ είναι «ιδανική», για να την χειριστεί η Ελλάδα στη βάση της αμοιβαιότητας και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελλήφθησαν την Πέμπτη, 1 Μαρτίου, επειδή εισήλθαν εκ παραδρομής στο τουρκικό έδαφος.
 Την χαρακτηρίζουμε ως «ιδανική», γιατί το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν και οι μεν και ο δε, είναι ακριβώς ίδιο και μάλιστα ακριβώς στην ίδια περιοχή.
Στην περίπτωση του ενός, του Τούρκου Μουσά Αλερίκ, η Ελληνική Δικαιοσύνη και το σώμα των Ελλήνων δικαστών, απέδειξαν το πραγματικό μεγαλείο της Δικαιοσύνης και ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου.

Πριν καν περάσουν εικοσιτέσσερις ώρας από το συμβάν, απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος προσήχθη στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση, χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, καταβολή δικαστικών εξόδων, δήμευση του εκσκαφέα και αναστολή της ποινής του για τρία χρόνια.
Ο Τούρκος πολίτης που εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης, στις Καστανιές Έβρου, κρατείται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απέλασής του στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες.
Ας δούμε όμως τις έκαναν οι τουρκικές αρχές με την υπόθεση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη. Σε μια υπόθεση ή μάλλον σε ένα απλό συμβάν, που είναι αριβώς ίδιο με αυτό του Τούρκου Μουσά Αλερίκ, αφού κι αυτοί εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος εκ παραδορμής στην ίδια περιοχή,  μερικές εκατοντάδες  μέτρα βόρεια του σημείου που εισήλθε ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ, η τουρκική Δικαιοσύνη, μετέτρεψε δυο ανθρώπινες ψυχές σε εργαλείο άσκησης πολιτικής του τουρκικού κράτους. Και μάλιστα μιας πολιτικής που επιχειρεί να εκβιάσει την ελληνική κυβέρνηση και να καταργήσει το Κράτος Δικαίου της Ελλάδας, που λειτουργεί στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη, αποφάσισε να μην ικανοποιήσει το αίτημα έκδοσης της Τουρκίας, επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.
Και έρχεται η Τουρκική Δικαιοσύνη με τους χειρισμούς της στην υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών να αποδείξει ότι δεν λειτουργεί το Κράτος Δικαίου στην Τουρκία και να δικαιολογήσει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τους οκτώ.
Τη στιγμή που για ένα συμβάν απολύτως ίδιο, που συνέβη στην ίδια περιοχή, η το ελληνικό δικαστήριο απέδωσε δικαιοσύνη σε λιγότερο από εικοστέσσερις ώρες, ο Τούρκος εισαγελέας, ενώ έχουν περάσει 65 ολόκληρες ημέρες, ακόμα δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, κρατώντας τους ως ομήρους εν έτει 2018, τον 21ο αιώνα.
Και σαν ναμην έφτανε αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος, που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, ζήτησε ανοικτά να του παραδώσει η Ελλάδα τους οκτώ, παραβιάζοντας τις αρχές του Κράτους Δικαίου, για να συζητήσουμε μετά για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.
Οι παραπάνω περιπτώσεις πρέπει πάνω και πρώτα απ’ όλα να απασχολήσουν τις χώρες της Ευρώπης και ειδικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρούν ως μέγιστη κατάκτηση του σύγχρονου κόσμου και όπλο κατά της βαρβαρότητας τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, οι οποίες πολλές φορές, στο βωμό του οικονομικού κέρδους και συμφέροντος, κλείνουν τα μάτια στις παραβιάσεις των κυβερνήσεων της Άγκυρας σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, με τη συμμετοχή-συνεννοχή της Τουρκικής Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα, αντί τον εξανθρωπισμό της Τουκρίας, τον σταδιακό εκβαρβαρισμό της ίδιας της Ευρώπης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου