10000greeks
…”Ανήκουμε στην κατηγορία των κρατών που προστατεύουν την Τουρκία, και αυτό πρέπει να καθορίζει τη συμπεριφορά μας”…

“Αν λάβουμε υπόψη μας μόνο τη βίαιη σφαγή 80.000-100.000 Αρμενίων”, γράφει ο Νάουμαν*, “δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να καταδικάσουμε απόλυτα και με άκρα οργή και αποτροπιασμό τόσο τους σφαγείς ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ…
Οι σφαγείς εξολόθρευσαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο πολύ περισσότερο Αρμένιους από όσους Σάξωνες είχε εξοντώσει ο Καρλομάγνος. Τα βασανιστήρια που περιέγραψε ο Λέπσιους ξεπερνούν όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα. Τι μας εμποδίσζει λοιπόν να πέσουμε πάνω στους τούρκους και να τους φωνάξουμε : “ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΤΗΝΗ”! Το μόνο πράγμα που μας εμποδίζει είναι ότι οι Τούρκοι λένε : “Πολεμούμε και μεις για την ύπαρξή μας” ! Και πραγματικά, τους πιστεύουμε…”

σφαγείς“Η πολιτική μας στην Ανατολή, έχει καθοριστεί για πολύ καιρό. Ανήκουμε στην κατηγορία των κρατών ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, και αυτό πρέπει να καθορίζει τη συμπεριφορά μας… … Δεν εμποδίζουμε κανέναν ένθερμο Χριστιανό να ενδιαφερθεί για τα θύματα των φρικτών σφαγών, να αναθρέψει τα παιδιά και να περιθάλψει τους ενήλικους. Ας είναι ευλογημένες από το Θεό αυτές οι καλές πράξεις, όπως όλες οι πράξεις πίστης. Μόνο πρέπει να προσέχουμε, ώστε οι πράξεις φιλανθρωπίας ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, που μπορεί να αντιστρατεύονται την κρατική πολιτική της Γερμανίας. Οι διεθνιστές, όσοι ασπάζονται τον αγγλικό τρόπο σκέψης, μπορούν να συνταχθούν με τους Αρμένιους, οι εθνικιστές όσοι δεν προτίθενται να θυσιάσουν στον βωμό της Αγγλίας το μέλλον της Γερμανίας, πρέπει να ακολουθούν στα ζητήματα εξωτειρκής πολιτικής, το μονοπάτι που χάραξε που χάραξε ο Μπίσμαρκ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ…” Βισμαρκ ataturk
“Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΗΘΙΚΗ!!! ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, όσο οδυνηρό και αν είναι αυτό για τα ανθρώπινα αισθήματά μας… Αυτό είναι το καθήκον μας που πρέπει να το παραδεχτούμε και να το ομολογήσουμε ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ!!! ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.”

“Αν λοιπόν παρατείνουμε την ύπαρξη του τουρκικού κράτους, ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ…”
*Φρίντριχ Νάουμαν Γερμανός πολιτικός (1860-1919). Ιδρυτής του Εθνικού κόμματος της Γερμανίας, του οποίου η ιδεολογία, ήταν μείγμα του χριστιανισμού και του σοσιαλισμού. Βουλευτής της δημοκρατίας της Βαιμάρης (1919).

Από το βιβλίο “Τα μυστικά του Βοσπόρου” Η. Morgenthau ( Αμερικανός πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολη) , εκδ. Τροχαλία
antexoume.wordpress.com