Νέο χτύπημα των καραμανλικών οι οποίοι κάθε μέρα που περνάει πριονίζουν το κλαδί που κάθεται ο Σαμαράς.
Ο καραμανλικός Γιάννης Λούλης συνελήφθη από τον Μάκη Πολλάτο του "Πρώτου Θέματος" να απολαμβάνει τον καφέ του στο Ζάππειο με τον Γιάννη Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται λίγο πριν την ανάληψη του υπ. Οικονομικών.
Πρωινό Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου. Στην «Αίγλη» του Ζαππείου ο κ. Δραγασάκης, βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, συναντάται με τον επικοινωνιολόγο της Δεξιάς κ. Λούλη. Οπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το «ΘΕΜΑ», το κλίμα στη συνομιλία των δύο ανδρών
ήταν θερμό, σχεδόν εγκάρδιο.
Η συνάντηση Λούλη-Δραγασάκη έγινε την μέρα που ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον Alpha ζητούσε να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς ώστε να μπορέσει να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να γίνει ομαλά η εκλογή νέου προέδρου της μπανανοδημοκρατίας.
Λίγες ώρες αργότερα-το απόγευμα της Δευτέρας- μια κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα κατέληγε στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.
Κύριο μέλημα των Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πλέον η αλλαγή του εκλογικού νόμου ο οποίος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές και ο οποίος θα στερεί από το πρώτο κόμμα το bonus των 50 βουλευτών και θα το δίνει σε συνεργασίες μικρότερων κομμάτων-όπως θα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γνώστης των σεναρίων και έχει δώσει εντολή στον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται σε εγρήγορση για εκλογές ανά πάσα στιγμή. Ηδη το επιτελείο του ετοιμάζει περιοδείες του αρχηγού σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτό που παρουσιάστηκε στην διάρκεια της ΔΕΘ με κάποιες προσθήκες.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η νιόπαντρη Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πάρει το πράσινο φως από τον Αλέξη Τσίπρα για να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη-με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ηχηρά ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Πολύ σύντομα ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα συναντά στον Κορυδαλλό τον μισό ΠΑΣΟΚ αλλά και κάποιους από τους πρώην φίλους του μεγαλονταβατζήδες της διαπλοκής.
Το τελευταίο χαρτί που θέλει να αξιοποιήσει ο Σαμαράς είναι αυτό της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά αν πας σε μια ουρά που οι πολίτες περιμένουν να πληρώσουν τον ENΦΙΑ και τους πεις ότι θα φάνε Συνταγματική Αναθεώρηση θα σε πλακώσουν στις κλωτσιές.
Ιδιες μ΄ αυτές που ο Γιώργος Παπαχρήστος πλακώνει καθημερινά σχεδόν τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.
-Θέλει ο Σαμαράς ανάλυση για την Αμφίπολη; Καλεί τον Χρύσανθο. Πέφτει κακοκαιρία στη χώρα; Ο Χρύσανθος είναι εκεί, για να κάνει ανάλυση και πρόβλεψη πότε θα βελτιωθεί ο καιρός. Θέλει ανάλυση για το διεθνές γεωπολιτικό κλίμα; Σε ποιόν θα απευθυνθεί; Σωστά! Στον Χρύσανθο. Για το ευρώ, τους Γερμανούς, τους Γάλλους, το δημοψήφισμα στη Σκωτία, το Ουκρανικό, τις κυρώσεις στη Ρωσία, τους Νεφελίμ, τους Ελ, την τρύπα του όζοντος; Ο Χρύσανθος είναι το “πασπαρτού” για όλα. Γιατί τα ξέρει όλα”.
Η αίσθηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει είναι πλέον διάχυτη στην κοινή γνώμη. Οσο καθυστερούν τις εκλογές τόσο πιο κοντά σε μια πανίσχυρη αυτοδυναμία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ...Στο μεταξύ οι νταβατζήδες της διαπλοκής που είχαν ξεσκίσει την τότε κυβέρνηση Καραμανλή τώρα πλέον εκλιπαρούν για ραντεβού ακόμη και στην πλατεία Μαβίλη...

 http://kourdistoportocali.com/post/38320/loulis